Lydværk omdanner Phonebox til tidsmaskine

9. april bliver den tidligere telefonkabine på det kunstnerdrevne udstillingssted IMO omdannet til en tidsmaskine. Dette sker med åbningen af et helt nyt lydværk af den spansk-amerikanske kunstnerduo Alejandra Salinas og Aeron Bergman lavet til udstillingsrummet Phonebox. Udstillingen kan opleves 10.-22. april.

Lydværker i Phonebox

Værket i IMOs Phonebox, The Time Machine, består blandt andet af en vinylskive, en gammel pladespiller, et lysshow og billeder. Alejandra Salinas og Aeron Bergmans værk er det sjette i en serie lyd-baserede værker, der i løbet af 2010 kan opleves i Phonebox på IMO. Serien, der har titlen Sounds up close #1-12, er kurateret af Kristoffer Akselbo og Rune Søchting. Serien præsenterer en række toneangivende kunstnere, der alle arbejder med lyd som medium. De udstillede værker afspejler meget forskellige indgange til arbejdet med det lydlige medium.

Over seks måneder vises i alt tolv værker, så hvert værk udstilles to uger.

I den kommende tid vil man bl.a. kunne opleve Dani Gal (IL), Steve Roden (US) og Marc Behrens (DE).

Phoneboxs rum har tidligere fungeret som telefonkabine til brug for ansatte på Carlsberg. Rummet, der er bevaret intakt og akustisk isoleret, vil fremstå som en unik ramme om oplevelsen af lydlige værker. Rummet vil samtidig spille en væsentlig rolle i konceptionen af flere af de præsenterede værker.