Lydhør på en Søndag tager hul på efterårets koncertrække i vikingetidskirke

Det tilbagevendende koncertkoncept Lydhør på en Søndag er klar med efterårsprogrammet for unikke og intime møder med eksperimenterende musik og lydkunst.  Den første koncert i rækken udforsker rummet i Stavkirken ved Moesgaard Museum den 28. august 2016.

Af Camille Roth

Det aarhusianske pladeselskab Lydhør har i løbet af de sidste par år specialiseret sig i at integrere specielle og intime omgivelser og eksperimenterende improvisationsmusik og lydkunst i unikke lyttesituationer. Folkene bag har en vision om at skabe rum for netop at være lydhøre – at være åbne, nysgerrige, lytte og sanse. Og det er lige præcis, hvad de gør hver den sidste søndag i måneden med Lydhør på en Søndag.

Lydhørhed skaber udgangspunkt for samtaler og samvær

Når Lydhør indspiller og udgiver musik, er stedet og hele situationen omkring den ofte improviserede musik en vigtig del af det kunstneriske greb. Pladeselskabets koncept kan du læse mere om i Seismografs anmeldelse af Christian Windfeld og Kolonihavens Unikums udgivelser fra Lydhør. - Og selve den intime relation til musikken og lyttesituationen er også det, der siden foråret 2016 er i centrum for deres koncertarrangementer.

Musikerne Anders Ørbæk fra pladeselskabet Lydhør og William Kudahl fra pladeselskabet Resonans kuraterer koncertrækken, der i alt byder på tyve koncerter fordelt på ti søndage. De præsenterer nyskabende lydkunst i uformelle og intime rammer, hvor samtaler og fælles undersøgelser naturligt kan finde sted. 

Normalt finder de intime koncertarrangementer sted i deres eget lille lydstudie, Lydhørs Garage, gemt i øgadekvarteret i centrum af Aarhus. Den begrænsede plads i garagen sikrer en hjemlig og uformel stemning, hvor den fælles lytning giver plads til samtaler, samvær og en fælles udforskning af lyden og lydkunsten.

Stille støj fylder Stavkirken ved Moesgaard Museum

Når Lydhør på en Søndag den 28. august begynder efterårets koncertrække, er det i det usædvanlige rum i Stavkirken ved Moesgaard Museum, syd for Aarhus. Stavkirken er en rekonstruktion af en trækirke fra slutningen af vikingetiden, som man kan opleve i Moesgaards naturrige omgivelser. Og rekonstruktionen af den over 1000 år gamle bygning kommer søndag aften til at danne rammen for en koncert med stille støj fra akustiske instrumenter af trioen Flamingo.


Stavkirken ved Moesgaard Museum

Flamingo består af Chris Heenan på basklarinet, Adam Pultz Melbye på kontrabas og Christian Windfeld på lilletromme og objekter. Tilsammen improviserer de lydlige landskaber frem i en udforskning af lyd og musik som skulptur og rum.

The Lake Radio transformerer rækken af koncertsituationer til podcast

I september, oktober og november kan du fast hver den sidste søndag i måneden igen opleve unikke lydkunstnere i intime omgivelser i Lydhørs Garage. I september er det lydkunstnermakkerparet Morten Riis & Marie Højlund du kan være lydhør overfor. Institut for Dansk Lydarkæologi gæster garagen i oktober med guldklumber fra diverse lydarkiver. Og i november kan du opleve musikerne P JørgensenChris Herbert.  

Lydhør På En Søndag samarbejder med internetradioen The Lake om optagelser og podcast af koncerterne, så du efterfølgende kan lytte til dem på nettet.

Lydhør På En Søndag
Flamingo
28. august 2016 kl. 20.00
Moesgaard Museum, Moesgård Allé 15, Højbjerg
Gratis entré

25. september 2016: Morten Riis & Marie Højlund
28. oktober 2016: Institut for Dansk Lydarkæologi
27. november 2016: P Jørgensen & Chris Herbert  
Lydhørs lydstudie i Øgaderne, Aarhus C (Eksakt adresse oplyses på mail ved tilmelding)
Gratis entré – tilmelding på contact@lydhoer.net
Læs mere