Lydenskab skyder sommeren i gang med alt mellem himmel og helvede

Fredag den 3. juni inviterer Lydenskab og Jesper Busk Sørensen ind i et helt unikt musikalsk univers til en sommerkoncert, der omringer publikum med poesi, lys og lyd i det stemningsfulde teater Gruppe 38.

Af Mie Petri Lind

Årets sommerkoncert fra ensemblet Lydenskab har overskriften Himmel & Helvede, som dækker over en program med poesi, lys og lyd i teatret Gruppe 38 i Mejlgade i Aarhus.
Programmet indeholder alt mellem Himmel & Helvede, blandt andet minioperaen af samme navn af Line Tjørnhøj, sat sammen med værker af Jesper Busk Sørensen, Henrik Budde, Maria Faust, Ida Lundén, Louis Aguirre og syriske flygtningefortællinger udlevet og oplæst af Arej Shakre. En stemningsfuld koncert, hvor publikum bliver en del af Lydenskabs univers. 

Basunist springer ud som komponist

Ved koncerten har Lydenskab inviteret Berliner Philharmoniker-basunisten Jesper Busk Sørensen helt ud i tovene. Busk Sørensen optræder som solist i værker af Schumann og Henrik Budde og indgår desuden i ensemblet. Som kronen på værket vil Lydenskab uropføre et værk af Jesper Busk Sørensen, der her for første gang træder frem som komponist. Han fortæller:
»Jeg ser frem til koncerten den 3. juni med både glæde og gru. Gru fordi Lydenskab skal uropføre min allerførste offentlige opus 1. Det er på mange måder grænseoverskridende at træde ud som komponist og det er et ønske jeg længe har haft.«

Himmel og helvede i flere dimensioner

Koncerten indeholder temaer om at flygte fra sine elskede i Syrien, hvor publikum vil opleve Lydenskabs digtoplæser Arej Shakre, der formidler sin egen virkelighed. Line Tjørnhøjs mini-opera bearbejder himmel og helvede i flere dimensioner, Maria Faust er mytiske fortællinger om kvinder, der dræber blandet sammen med cykliske musikalske kærlighedsdigte til livet og jorden af Schumann og Henrik Budde. Henrik Budde har hele tre værker på programmet og vil også stå for aftenens anden uropførelse – Let me breathe (come breathe with me).

En del af større projekt

Koncerten er en del af projektet Reach me!, hvor Lydenskab i foråret 2016 skaber en række koncerter i samarbejde med det amerikanske ensemble Decoda, der er fast ensemble hos Carnegie Hall i New York og Berliner Philharmonikeren Jesper Busk Sørensen. Overskriften ’Reach Me!’ dækker både over publikums ønske om at møde den klassiske musik tæt på og Lydenskabs ønske om at træde ind en samfundsmæssig kontekst og skabe nye platforme for den klassiske musik og tværkunst.
Hver aktivitet i løbet af projektet har haft en specifik målgruppe, som ensemblet har arbejdet tæt sammen med i workshops og seminarer, der er mundet ud i koncerter og samskabelse. Således fandt en af koncerterne sted i samarbejde med fire flygtninge, der i samarbejde med Decoda og Lydenskab formidlede deres egne fortællinger. Koncerten blev spillet for 300 flygtninge og danske værtsfamilier den 14. april. Et uddrag af koncerten vil blive spillet ved sommerkoncerten den 3. juni.

Lydenskab / Sommerkoncert
Fredag den 3. Juni kl. 19.30
Mejlgade 55B, 8000 Aarhus C, Teatret Gruppe 38
150 kr. / Stud: 75 kr. / Køb billet
Se facebookevent