Lyden af SALTÖ

SALTÖ er et samarbejde mellem tonekunstduoen Kolonihaven Unikum (Christian Windfeld og Anders Ørbæk), billedkunstneren Peter Ole Pedersen og lyrikeren Rasmus Klitgaard Hansen. Med udstillingen på Godsbanen 11. januar – 26. januar 2013, bydes der velkommen til en lydlig, grafisk og sproglig fortælling om en ø.

Saltö er en affolket ø, der ligger i Kosterhavet ved Sveriges vestkyst. Her har Kolonihaven Unikum ladet sig inspirere til improvisationer på præpareret flygel, slagtøj og vand, der er indspillet i en øde beliggende koncertsal på øen. Forholdet mellem musikken, øen og naturen er således blevet det centrale i den ledsagende lyrik og træsnittene, der er snittet ind i et gammelt, demonteret klaver.

11. januar 2013 fortalte tonekunstner Christian Windfeld i et interview i Politikens Ibyen-sektion, at ”Vi ville tvinge noget langsomhed igennem i musikken. Derfor tog vi på en fysisk rejse, isolerede os og arbejdede med en intens, længerevarende kunstnerisk refleksion over stedets stemning og udtryk”.

Billedkunstner Peter Ole Pedersen forklarer i samme interview, at ”Vores samlede indsats har både romantisk schwung og en stemning af melankoli og naturlængsel, og samtidig har vi bevaret den dokumentariske vinkel. Men hos os har den introvert karakter i modsætning til andre dokumentariske kunstprojekter, der ofte har et mere udadvendt og politisk engagement.

Lyt til lyden af Saltö:

[video:http://vimeo.com/29916791]

 

SALTÖ udkommer som en særudgivelse af Kunsttidsskriftet ARK og kan købes på udstillingen. Denne publikation er skabt af kunstneren og grafikeren Lasse Krog Møller. 

 

Sted: Godsbanens Foyer, Skovgaardsgade 3-5, Aarhus C

Tid: 12. – 26. januar 2013, man-fre kl 10-18, lør-søn kl 11-16.

Gratis entré.

 

Se mere på www.saltö.com

Besøg Kolonihaven Unikum her.

 

Om Godsbanen

Godsbanen – beliggende på Aahus’ gamle Godsbanegaard -  har siden åbningen i marts 2012 fungeret som kreativt mødested og huser bl.a Århus Filmværksted, spillestedet Radar og Teater Katapult.

Besøg Godsbanens på deres hjemmeside, her, eller på deres Facebookprofil, her