Lyden af Aarhus 2017

Når Aarhus i 2017 fejrer titlen som Kulturhovedstad, skal begivenheden have sin helt egen lyd. Derfor åbner Kulturhovedstaden og Danmarks tre komponistforeninger nu op for en konkurrence, hvor alle komponister kan give deres bud på de toner, der skal klinge gennem året 2017.

Af Mie Petri Lind

Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 og de tre komponistforeninger Danske Jazz, Beat og Folkemusik Autorer (DJBFA), Dansk Komponist Forening (DKF) og Danske Populære Autorer (DPA) er gået sammen om et nyt kulturprojekt. ’Lyden af Aarhus 2017’ hedder projektet, hvis mål er at give Kulturhovedstaden et særegent lydbillede. Derfor inviterer man nu komponister fra alle grene af musikken til at byde ind med deres fortolkning af, hvilken klang Kulturhovedstaden skal have.

Det endelig værk vil ringe kulturhovedstadsåret ind på tværs af regionen i forbindelse med den officielle åbning i 2017 og vil gennem hele året blive gengivet i forskellige sammenhænge og formater, som komponisten selv vil være med til at udforme.

Der er frist for indsendelse af idé til projektet den 1. december 2014. Herefter vil alle forslag blive vurderet af en udvalgt jury bestående af repræsentanter fra det internationale musikmiljø:
- Mary Miller, operachef for Bergen Nasjonale Opera
- Georg Weckwerth, lydkunstner og kurator
- David Moss, sanger og performer
- Christian Skovbjerg Jensen, leder af Inter Arts Center Malmö
- Et femte jurymedlem bliver offentliggjort efter sommerferien

Læs hele opslaget her: IDÉINDKALDELSE KULTURBY 2014