Lydbølgen forener lyd og video

Den 6. og 7. november inviterer videokunstneren Kristin Wichstrøm og lydkunstneren Cæcilie Overgaard til den audiovisuelle performance Lydbølgen på HAUT i Huset KBH. De to kunstnere forener deres udtryk i et abstrakt forløb, hvor scenen og et lærred udgør en 90 graders vinkelvæg, der danner centrum for rummet.

Af Cecilie Penney

Lyd- og videokunstnerne Cæcilie Overgaard og Kristin Wichstrøm forener billede og lyd til den audiovisuelle performance Lydbølgen fredag den 6. november og lørdag d. 7. november kl. 20 på HAUT i Huset KBH. Performancen indhylder publikum i en sanseoplevelse, hvor geometriske figurer møder et elektronisk lydunivers. 


Lydbølgen af Hjerteslag, Teaser

Den lydlige del af samarbejdet tager udgangspunkt i Cæcilie Overgaards kommende album Lydbølgen af Hjerteslag, som bevæger sig i grænselandet mellem nordisk elektronika og lydkunst. Til daglig studerer Overgaard elektronisk musik og lydkunst på Syddansk Musikkonservatorium. På den nye udgivelse undersøger hun, hvordan konkrete lyde og toner påvirker menneskets følelser.


Cæcilie Overgaard, Lydbølgen af Hjerteslag

På den visuelle side af samarbejdet står norske Kristin Wichstrøm, der fortolker Overgaards lydunivers gennem improvisation. Wichstrøm er medlem af Forenede Uafhængige Københavnske Kunstnere (FUKK) og arbejder med videoprojektion samt visualisering af lyd.

Lydbølgen d. 6. og 7. november kl 20.
HAUT, Huset KBH
Entré 40 kr.

Læs mere om koncerten her.