The Lake Radio sender live fra Roskilde Festival

The Lake Radio giver dig Roskilde Festival i din internet-radio. Kanalen sender direkte fra festivalen med DJs, talks og interviews og får besøg af radiodarlings som Jan Sneum og Ralf Christensen sammen med Roskilde-aktuelle bookere og musikere.

Af Camille Roth

Fredag den 1. og lørdag den 2. juli sender The Lake Radio direkte fra Ghettoblaster-scenen på Roskilde Festival. Så hvad enten du er på festivalen eller ej, kan du læne dig tilbage og lytte med, når sommerens festivalmusik præsenteres af radioens mange gæster.

 
Ghettoblaster-scenen på Roskilde Festival

Nogle af radioverdenens bedste musikformidlere tager dig med på festival

Nogle af de gæster som The Lake tager med, når de sender fra Roskilde Festival er selveste Ralf Christensen og Jan Sneum. Ralf Chrisensen har i mange år sørget for solid musikformidling og -kritik både på skrift og i radioen og står sammen med Kristian Leth for podcast-serien Album, der har ligget nummer et på listen over mest downloadede podcasts på iTunes. Album går i dybden med nogle af tidens mest indflydelsesrige albums, som de spiller og gennemgår i fuld længde, og podcast-serien kører i øjeblikket på anden, kick-startede sæson på The Lake.

   
Radio-legenden Jan Sneum, der især har været kendt fra Sneums Garage på P6 Beat og nu har fået sit eget Palads på The Lake, er også med på festivalen. I Sneums Palads, der også ligger som tilgængelige podcast på soundcloud, tager Jan Sneum hver gang fat i en genre, periode eller fænomen i musikverdenenog udfolder med mange gode musikeksempler sin enorme indsigt i musikkulturelle udviklinger.

Både musikere, bookere og arrangører inviteres med i festival-søen

The Lake Radio får også besøg af Roskilde-aktuelle musikere, der svinger forbi til interviews, og de har blandt andet lovet at præsentere det etiopiske band Qwanqwa, der for føsrte gang nogensinde spiller koncert i Europa. Qwanqwa spiller instrumentalmusik med perkussion og strengeinstrumentet 'krar' og har rødder i traditionel, etiopisk jazz. De optræder på Roskilde Festivals Gloria Scene lørdag den 2. juli kl. 16.30. Læs også SNYKs guide til Roskilde Festivals koncerter.

 
Qwanqwa

I løbet af de to dages live festival-radio kan du også få lov til at møde festivalbookeren Peter Hvalkof, der i mange år har stået for bookingen af blandt andet verdensmusik til Roskilde Festival og til dagligt booker musik til det Københavnske spillested Global. Han har i øvrigt lavet denne podcast og spilleliste forud for Roskilde Festival 2016, hvor han giver smagsprøver på nogle af sine personlige højdepunkter i musikprogrammet på årets Roskilde Festival:

  
Derudover får The Lake DJ-teamet også besøg af folkene fra Mayhem/Escho-scenen samt en lang række musikere fra festivalen.

Varm op med sommerradio fra sidste års Roskilde Festival

The Lake Radio var også med på Roskilde Festival i 2015 og har i løbet af det sidste år sendt interviews og koncerter fra festivalen. Det kan alt sammen findes på soundcloud, hvor du kan høre de mange tidligere sendte podcasts og komme i festivalstemning.

The Lake Radio live fra Roskilde Festival
1. – 2. juli 2016 – begge dage fra kl. 11:00 – 16:00
Kan høres på
thelakeradio.com eller opleves live foran Ghettoblaster ved Orange Scene, Roskilde Festival
Læs mere her