Længslen SLOW

Torsdag den 28. april inviterer Glyptoteket atter inden for til en aften i langsomhedens tegn. Temaet er ’Længsel’, og er bl.a. knyttet til den nyåbnede Paul Gauguin-udstilling. Cellisten Toke Møldrup, sopranen Loré Lixenberg og en ny duo bestående af saxofonisten Lars Greve og produceren Andreas Pallisgaard er alle at finde på aftenens program.

Af Jan Høgh Stricker

Udlængsel og hjemve – sindstilstande, der på godt og ondt rykker dig alle mulige andre steder hen, end hvor du umiddelbart er. Ved Slow.-arrangementet torsdag d. 28 april træder kunstnere, akademikere, debattører og lignende ind i Glyptotekets omfattende samling af kunst- og kulturskatte. Det fælles tema er 'Længsel' – stærkt motiveret af museets nye særudstilling Gauguins verdener. Aftenens program står på talks, toner, omvisninger og utallige vinkler på Gauguin.

Solo Intimo for cello

Solocellist Toke Møldrup – som blandt andet spiller i Copenhagen Phil – åbner aftenen med længselsfulde toner af Per Nørgård og Sofia Gubaidulina i den såkaldte Loggia i Vinterhaven. Først Solo Intimo - et af Nørgårds tidligere værker for cello og herefter et præludium af den russiske komponist Sofia Gubaidulina.


Saxofonisten Lars Greve. Foto: Lærke Posselt

Kl. 19:00 er der igen musik i Glyptotekets katedralagtige væksthus, som indhylles i et slør af instrumentale improvisationer, når en ny duo bestående af saxofonist Lars Greve og produceren mm. Andreas Pallisgaard former lydlandskaber i det fire kanalers lydsystem.

Sopransang fra balkonen

Aftenen rundes på sædvanligvis af med en godnatsang fra Vinterhavens balkon, denne gang med den internationalt anerkendte britiske mezzosopran Loré Lixenberg, som i øjeblikket er i København for at instruere og medvirke i operaen The Fool sammen med danske Trio Zoom. Lixenberg synger bl.a. uddrag fra Helmut Oehring, som netop indgår i The Fool.

På SLOW kan du også møde Josefine Klougart, Poul Pilgaard Johnsen, Odysseus, Nefertiti, Flemming Friborg og mange flere.

Glyptoteket skal føles som et langsomt sted – et eftertænksomhedens rum. På udvalgte torsdage forstærkes den oplevelse, når museet i samarbejde med G((o))NG TOMORROW og Carlsberg blænder op for et program, der går helt tæt på kunsten og dens væsentligste kvalitet: invitationen til fordybelse.

SLOW - Længel
Torsdag d. 28. april 2016 kl. 17-22
Glyptoteket, Dantes Plads 7, 1556 København V
95 kr. / U. 27 år: 50 kr. / U. 18 år: Gratis