KoncertKirken ser ind i fremtiden

Lørdag åbner KoncertKirken dørene for en debutkoncert med Martin Rane Bauck og Cikada Ensemble. Og der er mange flere spændende koncerter i vente i det store kirkerum, som KoncertKirken netop har købt for at skabe et permanent koncertsted. SNYK har talt med  KoncertKirkens daglige leder.

Af Agnete Seerup

Komponisten Martin Rane Bauck debuterer fra DKDM's solistklasse lørdag 30. maj 2015 kl. 17.00 i Koncertkirken, Blågårds Plads. Ved debutkoncerten vil det norske Cikada Ensemble opføre Martin Rane Baucks 70 minutter lange værk "hausmusik". Koncerten indgår i KLANG Festivalens program, og der er fri entré. Martin Rane Bauck (f. 1988 i Oslo) har studeret komposition ved Norges Musikkhøgskole i Oslo, Conservatoire national supériuer de musique et de danse de Paris og i solistklassen ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos Niels Rosing-Schow, Bent Sørensen og Hans Abrahamsen.

 


Martin Rane Bauck debuterer lørdag i KoncertKirken. Cikada Ensemble opfører hans 70 minutter lange 'hausmusik'.

Flere spændende koncerter i vente

I fremtiden kan du desuden glæde dig over flere spændende koncerter som denne! For ifølge KoncertKirkens daglige leder, Björn Ross, er der masser af god lyd i vente. I april blev fremtiden for mange flere lydlige oplevelser under kirkeskibet nemlig sikret, da KoncertKirken fik papir på, at den nu kan kalde sig kirkens retmæssige ejer:

"Det betyder, at vi nu kan planlægge på længere sigt og ikke behøver at bekymre os for, om vi nu også kan blive i fremtiden. Vi kan begynde at booke allerede nu for kommende år, og vi kan begynde at tænke på indretning og opdatering af det skønne gamle hus, det trænger jo til en kærlig hånd", fortæller Björn Ross til SNYK og fortsætter:

"Men det betyder selvfølgelig også, at vi får det pres på os, at virksomheden skal løbe rundt, at vi skal have så meget gang i biksen, at vi kan betale alle regninger til tiden. Det bliver jo på mere "kommersielle" vilkår, vi nu skal drive virksomhed, hvor vi tidligere sad meget billigt i det. Finansieringen af købet betyder, at vi skal ud og låne en del penge, og det koster jo som bekendt."

Hvad kommer til at ske med kirkerummet?

"Kirkerummet er jo som sådan vores største ressource allerede, så det skal beholdes uden større ændringer. Scene og sceneteknik, inkl lyd- og lys, samt publikumsfaciliteter i form af bar og garderobe trænger til en opdatering. Der skal også en del inventar til i form af bord og stole og andet."

Hvilken musikalsk profil kommer Koncertkirken til at have i fremtiden?

"KoncertKirken har jo allerede en markant og ganske unik profil, og den kommer vi fortsat at dyrke og udvikle. Vi huser alle former for musik, gerne i skøn blandning og udveksling på kryds og tværs mellem genrer og stilarter. Vi promoverer særligt det unge, eksperimenterende vækstlag, både indenfor rytmisk og klassisk musik."

Hvad glæder du dig mest til i 2015 i forbindelse med Koncertkirkens virke?

"Jeg ser virkelig frem til at afvikle Jazzfestivalen i år, som jeg selv har kurateret. Vi har 20 "egne" koncerter indendørs, samt et helt nyt program udendørs med unge musikere på vej frem, kurateret af Mia Dyberg fra The Community. Dernæst venter flere andre festivaler som Copenhagen World Music Festival i september, med spændende navne fra Indien og Japan. Min egen Copenhagen Renaissance Music Festival har 10-års jubilæum i år og byder på en lang række spændende solokoncerter i løbet af september, oktober og november med alt fra tidlig middelalder til højbarok. I oktober vender Wundergrund forhåbentlig tilbage med ny musik. WG er jo en fast samarbejdspartner altsiden vi startede i 2009. Så der er masser at se frem imod!"

Debutkoncert for Martin Rane Bauck med Cikada Ensemble
Lørdag 30. maj 2015 kl. 17.00 i Koncertkirken, Blågårds Plads