Jazzhouse rykker til Tokyo - og skal have danske artister med!

I 2017 laver Jazzhouse et ’venue-swap’ med et spillested fra Tokyo; Jazzhouse præsenterer dansk musik på japansk grund og et Tokyo-venue præsenterer japansk musik i København. Vil du/dit band/ensemble til Tokyo, så ansøg senest den 1. marts 2016. 

I 2017 løber et storstilet eksportprojekt af stablen: Jazzhouse udfører et "venue-swap" med et spillested fra Tokyo; Jazzhouse præsenterer dansk musik på japansk grund, og et Tokyo-venue præsenterer japansk musik i København. Derudover vil projektet indeholde en række før – og efter events, bl.a. i samarbejde med Copenhagen Jazz Festival og Tokyo Jazz.
Projektet er initieret af JazzDanmark og udføres i et samarbejde mellem Jazzhouse, JazzDanmark, SNYK og Kulturstyrelsen.

Vil du/dit band/ensemble til Tokyo?

Helt konkret, rykker Jazzhouse ultimo maj 2017 til Tokyo i 10 dage – og senere på året overtager et spillested fra Tokyo, Jazzhouse. Venue-swappet betyder, at vi har brug for danske bands/ensembler/artister/solister til at optræde i Tokyo.

Vi har allerede etableret et stærkt netværk i Tokyo, der omfatter spillesteder, festivaler, nøglepersoner og medier, der alle er en del af projektet. En koncert på den japanske division af Jazzhouse, vil derfor give god eksponering på det japanske marked. Det er en vigtig del af projektet at du har lyst til at udvikle dit netværk og arbejde med eksport.

Inden du ansøger skal du vide:

- at rejse og overnatninger i forbindelse med koncerten bliver dækket
- at de deltagende honoreres
- at du/I kun skal ansøge, hvis du/I har ambitioner på det japanske marked og vil bruge anledningen til selv at udvikle en international karriere
- at du/I skal sætte minimum tre yderligere koncerter op på japansk og/eller østasiatisk grund 

Hvad skal du/I byde ind med?

- Du skal som kunstner være eksportklar, med international erfaring og et set-up, der kan understøtte en international karriere (pressemateriale, udgivelser, etc.)
- Du skal være åben for at samarbejde med japanske kunstnere, hvis det bliver aktuelt
- Du skal være til rådighed i sidste halvdel af maj 2017 

Sådan udvælges de deltagende artister

Jazzhouse, JazzDanmark og SNYK har nedsat et genre- og præferencebredt lytteudvalg i Japan, bestående af ni personer - alle personer med stort kendskab til musik og det japanske marked. Udvalget vil lytte ansøgernes musik igennem og sammen indstille, hvilke artister, der bliver en del af projektet.

Hvem kan ansøge?

Alle artister/bands/ensembler, der arbejder med jazz, improvisation, radikalmusik, moderne komposition, avantgarde, lydkunst osv.

Hvis det har interesse for dig eller dit band/ensemble at komme til Japan, så send en ansøgning via denne ansøgningsformular. Ansøgningsfristen er den 1. marts 2016.

Hvis du har spørgsmål så kontakt Eva Frost på eva@jazzdanmark.dk.