Internationalt musik-møde i Aalborg

Under overskriften ’Kom ind i musikken’ inviterer Ny Musik til et musikalsk rendezvous i Aalborg den 6. - 8. oktober. Musikere og komponister fra Mexico, Spanien, Holland, Island og Danmark mødes med lokale MGK-elever og fylder dagene med koncerter, uropførelser og ny musik.

Af Mie Petri Lind

I dagene den 6. – 8. oktober byder Aalborg på tre dage spækket med koncerter og musikalske samarbejder, når foreningen Ny Musik inviterer til projektet ’Kom ind i musikken’.
I løbet af de tre dage præsenteres en lang række nykomponerede værker, og publikum kan både opleve koncerter og få indsigt i arbejdsprocesserne, når de inviteres til at overvære prøverne i de tre dage. 

Internationale musikere spiller med MGK-elever

Ny Musik har inviteret fem internationalt anerkendte musikere til at deltage i projektet; perkussionist Juanjo Guillem (Spanien), klarinettist Anna Klett (Færøerne/DK) og danske Trio ZOOM alias Stefan Baur, saxofon, Tanja Zapolski, klaver og Ying-Hsueh Chen, slagtøj.

Musikerne giver hver sin koncert i projektdagene, hvor de uropfører en række helt nye værker skrevet netop til besøget i Nordjylland.
Herudover spiller musikerne sammen med elever fra den lokale MGK-uddannelse. I samarbejde med Aalborg Kulturskole er der til projektet bestilt tre nye kompositioner, som MGK eleverne synger og spiller sammen med de professionelle musikere. 

Syv komponister

Komponisterne bag de nye værker er Andys Skortis (Holland), Enrique Mendoza (Mexico), Simon Christensen (DK), Louis Aguirre (DK), Gunnar Karel Masson (Island), Jens Peter Møller (DK) og Eirik Moland (DK), der alle vil være til stede i projektdagene og deltage i arbejdet med prøver og koncerter. 

Komponisterne Jens Peter Møller, Gunnar Karel Masson og Eirik Moland, har hver skrevet et nyt værk, hvor 3-4 MGK-elever fra Kulturskolen spiller sammen med de professionelle musikere. De nye værker indstuderes og uropføres i projektdagene i de respektive programmer. Desuden indstuderer og opfører andre MGK elever musik af Matthew Frandsen og Louis Aguirre.

Kom ind i musikken, Aalborg Kulturskoles koncertsal, Nordkraft, Aalborg
6.-8. oktober 2015

Se programmet på Ny Musiks hjemmeside