Improvisation og freeform i stærkt format

Der er tale om improvisation og freeform i stærkt format når de fire musikere Lotte Anker, Johannes Bauer, John Edwards og Paul Lovens deler scenegulv. Og det gør de d. 27 og 28. april i Literaturhaus i København. Individuelt som i fælleskab mestrer de en særlig form for musikalsk nærvær, lydhørhed og struktur indenfor eksperimental musik og freeform jazz.

 

Af Anne Dalby

Lotte Anker er en af de ledende skandinaviske saxofonister indenfor experimentaljazz og improvisation. Hun kendes desuden fra en lang række berømmede grupper og samarbejder, herunder Anker/Taborn/Cleaver, Fred Frith, What River Ensemble, Tim Berne, Ikue Mori, Joelle Leandre med flere.

Johannes Bauer’s blændende og dansende basunspil kan høres i bl.a. Peter Brötzman Tentet, Barry Guy New Orchestra, Trio med Alan Silva og Roger Turner, Bauer Brothers samt mange andre konstellationer. 

John Edwards er kendt for sit virtuose og nærværende, fysiske basspil. Han spiller med et utal af musikere som Evan Parker, Louis Moholo Moholo, Peter Brötzman, Wadada Leo Smith, Mats Gustafsson, Sunny Murray med flere.  

Paul Lovens er en legendarisk musiker på den Europæiske improvisations scene. Lovens er især kendt for sit uhyre levende og nærværende spil i bl.a. Alex von Schlippenbach Trio, med Cecil Taylor, Joelle Leandre, Eugene Chadbourne, men har i øvrigt spillet med utallige musikere indenfor experimental jazz og improv.

Anker - Bauer - Edwards – Lovens 27/4 & 28/4, kl. 20:00
Literaturhaus
Møllegade 7, København N
70,- (studerende 50 kr.)

Læs mere her