Harbo Jazz

SÅ kan vi løfte sløret for Copenhagen Jazz Festivals 'Wundergrund on Tour'-koncert: Kim Myhr (guitar), Torben Snekkestad (saxofoner) og Jesper Egelund (Bas) spiller på Harbo Bar d. 8. juli - og er i øvrigt en del af et virkelig fint program på baren, der i løbet af jazzfestivalen også byder på bl.a. Figura Ensemble og Søs Gunver Ryberg/Casper Øbro! Og der er fri entré.


7. JULI: FIGURA ENSEMBLE - WELCOME TO AMERICA

8. JULI: KIM MYHR / TORBEN SNEKKESTAD / JESPER EGELUND

11. JULI: SØS GUNVER & CASPER ØBRO

 

Figura Ensemble - welcome to America

Musikere fra FIGURA Ensemble - Anna Klett (cl), Jesper Egelund (b), Frans Hansen (dr, sav) - gæster med stykker fra ensemblets egen begivenhed 'Festspiele' – klassisk komponeret musik til kontrabas, slagtøj, sav, klarinet og elektronik, som først spilles efter noderne og derefter i en fri, improviseret version af ensemblet. Musik af Spencer Topel, Derek Bermel, Eliot Carter og Figura. 

7. juli kl. 20.00 på Harbo BarBlågårdsgade 2D, 2200 København‎.

 

Kim Myhr (guitar) / Torben Snekkestad (saxofoner) / Jesper Egelund (Bas)

Wundergrund on Tour præsenterer denne sammensætning af den norske komponist og guitarist Kim Myhr, saxofonisten Torben Snekkested (kendt fra The Living Room) og bassisten Jesper Egelund (kendt fra Figura Ensemble).  

Norske Kim Myhr (f. 1981) er en markant stemme på den kreative musikscene i Norge. Han har studeret på Berklee College of Music, har optrådt verden over og skriver musik der udforsker de akustiske muligheder for 12-strengs guitaren. Hans musik kan minde lytteren om Ligetis tidlige musik eller Morton Feldman, men har også en energi og en enkelthed, der kan give assiciationer til den amerikanske folkemusik.

[video:http://www.youtube.com/watch?v=NSC9RT9Z1lw]

8. juli kl.20.00 på Harbo BarBlågårdsgade 2D, 2200 København‎.


Søs Gunver Ryberg (electronics) og Casper Øbro (VJ)

Søs Gunver Ryberg eksperimenterer i feltet mellem lydkunst og elektronisk musik. Udtrykket er råt som et ørkenlandskab ramt af permafrost, lige før kontinentet revner i sømmene. Ved at anvende forskellige lydkilder som fx reallyd, der bearbejdes og sammensmeltes med elektroniske lyde, skaber hun konstant nye teksturer, som transformerer sig til en stærk kropslig musik. Virkelighedens rå lyd rammes ind af næsten symfoniske former og får en helt egen ekspressivitet med en insisterende fremadrettet timing. Der er hele tiden noget bag ved lyden – bag ved klangen, og mens lytteren søger ind i dette musikalske dybdeperspektiv, er musikkens puls blevet lytterens puls.

Casper Øbro har gennem en årrække arbejdet med live projektioner til koncerter, danseforestillinger, teater og installationer. Casper har udviklet sin tilgang i forlængelse af erfaringerne fra hans grafiske virke. På denne måde bruger han scenen og kunstnerne som projektionsflader i hans visuelle perfomance, hvor han transformerer scenen og rummet med en lang række virtuelle virkemidler og redskaber. En af Caspers primære styrker er hans eksperimenterende og improviserende tilgang, som samtidig også kan veksle over i mere strukturerende videokompositioner, der som hovedformål har at forstærke oplevelsen af at være til stede i koncerten, i forestilingen, i nuet. Caspers primære instrument er en digital tegneplade.

De to kan opleves sammen d. 11. juli kl. 22.00 på Harbo BarBlågårdsgade 2D, 2200 København‎.