Hans Abrahamsen på Festival d’Automne à Paris

Ensemble Recherche spiller tre værker af Hans Abrahamsen ved den prominente Festival d’Automne à Paris fredag den 5. oktober, ensembleværkerne Schnee og Winternacht sant klaverværket Ti studier.

Hans Abrahamsen indtager i år en eksklusiv plads på en række af Europas musikscener som f.eks. tyske Wittener Tage i april, hvor han var et hovednavn, og i Holland, hvor både Musikgebouw og Muziekcentrum  havde Abrahamsen på programmet i februar.

Abrahamsens værker er ekstremt eksklusive, således har komponisten, der i år fylder 60, ”kun” skrevet fire strygekvartetter. Til gengæld modtages hvert nyt værk med stor bevågenhed af internationale ensembler og orkestre. Den fjerde strygekvartet, som blev uropført i Witten i år, får britisk førsteopførelse af den berømte Arditti-kvartet i Londons Wigmore Hall 31. oktober. Arditti stod også for den danske førsteopførelse, som fandt sted 25. juli på Oremandsgård Kammermusikfestival.

Festival d’Automne à Paris er en af Europas fornemste kunstfestivaler, som samler samtidens trends og diversiteter indenfor teater, musik, dans, visuel kunst og film. Festivalen tiltrækker hvert år fra september til december mere end 100.000 besøgende.

LÆS OGSÅ: Dansk verdenspremiere på Abrahamsens nye Dobbeltkoncert

LÆS MERE på snyk.dk om Hans Abrahamsen

HØR interviews på DR P2: Hans Abrahamsen om sne, om dobbeltheden  og  de 3-dimensionelle billeder

 

Foto: Hans Abrahamsen