G((o))ng on Tour varmer op til festival

Et kraftcenter for ny kompositionsmusik i form af en førende fransk strygekvartet, islandske darlings, der vækker en stumfilm til live med lyd og langsom vildvækst på Glyptoteket - intet mindre end dette er, hvad du kan varme op med til festivalen G((o))ng Tomorrow, som løber af stablen i dagene 4.-12. november.

Af Line Wium Olesen

Festivalen for ny eksperimenterende musik og genremøder, G((o))ng Tomorrow, lurer lige om hjørnet. I dagene 4.–12. november fylder festivalen forskellige venues i København med nye kompositioner, audiovisuelle oplevelser, film, lydkunst og meget, meget mere. Heldigvis behøver du ikke vente helt til den 4., for der er masser af spændende opvarmning med G((o))ng on Tour allerede i denne uge.

Diotima-kvartetten kommer til Danmark

G((o))ng on Tour afholder i samarbejde med Det Kgl. Danske Musikkonservatorium to koncertaftener med den franske strygekvartet Quatuor Diotima. Den første finder sted torsdag den 27. oktober kl. 19.30, hvor kvartetten i selskab med franske Rémi Delangle opfører Rune Glerups to år gamle klarinetkvintet Still leaning towards this Machine. Den højtprofilerede kvartet, Diotima, blev dannet i 1996 og har gennem hele sin levetid været en aktiv bannerfører for den nye kompositionsmusik. Således består deres repertoire bl.a. af værker af navne som Helmut Lachenmann, Brian Ferneyhough og Toshio Hosokawa samt mange andre. Det er kort sagt et veritabelt kraftcenter for ny kompositionsmusik, der gæster København.


Den førende kvartet spiller værker af etablerede såvel som spirende unge komponister over to dage på Musikkonservatoriet i København.  

Udover deres arbejde med internationalt etablerede navne er kvartetten også interesseret i, hvad der rører sig blandt de næste generationer af komponister. Den 28. oktober præsenterer Diotima derfor værker af unge talenter fra konservatoriet, som i dagene op til koncerten har været vært for en workshop med kvartetten, hvor de studerende har modtaget feedback på deres stykker og altså fået mulighed for at stifte bekendtskab med fire musikere fra den absolutte verdenselite. For de kompositionsstuderende er det en vigtig mulighed for at arbejde med musikere fra den allerøverste hylde, og for publikum er resultatet den 28. en oplagt anledning til at blive klogere på, hvad der rører sig blandt morgendagens komponistnavne.

Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, København
27. oktober kl. 19.30 - Billetter: 100 kr. / stud. 50 kr. / 
Køb billet her 
28. oktober kl. 17.00 - Gratis entré

Múm lægger lyd til stumfilm på CPH PIX

Filmmediet ville ikke være det samme uden musikken, og det faktum anerkendes på filmfestivalen CPH PIX, der har kurateret et særskilt program for filmkoncerter. Som en del af dette præsenterer PIX i samarbejde med G((o))ng on Tour islandske Múm i en unik koncert, hvor bandet vil pakke stumfilmen Menschen am Sonntag ind i deres smukke melodier. 

Stumfilmskoncerten finder sted i Dagmar Teatrets store sal fredag den 28. oktober kl. 22.

Siden deres opståen i slutningen af 1990’erne har det eklektiske band Múm kreeret flere flotte udgivelser. På disse, og i mange andre sammenhænge og samarbejder, har de præsenteret deres særenge tag på den elektroniske musik, som de formår at gennemsyre med deres unikke lyd og karakter. Hvad der adskiller Múm fra andre, er deres stærke, legesyge og mystisk hjemsøgte melodier samt evnen til at trylle med både analoge og digitale teknologier. 

Klassikeren Menschen am Sonntag følger den filmhistoriske tradition for storbysymfonier i højt tempo og er sat i 1930 i Berlin. Her udspiller den bittersøde historie sig om to vennepar, der tager en søndagsudflugt til en sø uden for byen, hvor flirten for alvor vokser til en affære i fuldt flor.
Múm har turneret i Europa med det spændende stumfilmsprojekt, men det er første gang det vises i Danmark, og det er tilmed også første gang i lang tid, du kan opleve Múm her i landet. 

Dagmar Teatret, København V.
28. oktober kl. 22.00

Billetter: 200 kr. / Køb billet her

Langsom vildvækst på Glyptoteket

Det ustyrlige, utæmmede og svimlende sublime maser sig på til sæsonafslutningen på Slow på Glyptoteket. G((o))ng on Tour har fornøjelsen af at udvælge lydsiden til Glyptotekets torsdagsarrangementer, som hver gang folder sig ud under et nyt tema. VILDVÆKST er aftenens tema torsdag den 3. november - et tema, som er stærkt motiveret af museets nye særudstilling Théodore Rousseau. Ustyrlig natur

Lyt dig gennem Rosseaus ustyrlige landskaber og træd ind i et vildtvoksende sonisk univers, når DJ Stephan Bomberg mixer elektronisk og klassisk musik live med udgangspunkt i Glyptotekets særudstilling af Rousseaus rigt varierede livsværk. Her sættes maleriske fornyelser i kontekst med nogle af vor tids største komponister og nybrydende værker. Stephan Bomberg har været beskæftiget som DJ i de sidste 15 år og fungeret som resident-DJ, arrangør og været hovedansvarlig for den klassiske lounge hos den alternative, klassiske koncert-institution Classy Mondays. 

Du kan også opleve Kristian Poulsen og Anders Lauge Meldgaard, som netop har udgivet deres anden plade Leben in Bewegung. Pladen indeholder korte akustiske improvisationer, som stilistisk befinder sig mellem bossanova og free jazz og er indspillet på Mayhem i København i efteråret 2015. Kristian Poulsen spiller bl.a. også i Spost, Easy Rider og KPTTM. Anders Lauge Meldgaard – komponist og multiinstrumentalist – er blandt andet kendt som frontfigur for orkesteret Frisk Frugt og manden bag Musik for Seks Elektriske Guitarer. Start din Slow-aften med at gå på opdagelse i de to musikeres finurlige, vildtblæsende musikalske univers i Vinterhaven, hvor de optræder sammen med under de vildtvoksende palmer.
Anders Lauge Meldgaard bliver også manden, som runder aftenen af, når han over trætoppene på Vinterhavens balkon synger natten frem med visesang.  

Glyptoteket, København V.
3. november kl. 17-22.
Billetter: Voksne 95 kr. / U. 27 år 50 kr. / U. 18 år gratis.
Læs mere