G((o))ng Tomorrow offentliggør festivalprogram for 2016

Københavns festival for ny, eksperimenterende musik og genremøder, G((o))ng Tomorrow, lancerer nu efterårets fulde program. Fra den 4. til den 12. november kan du opleve danske og internationale kunstnere præsentere den nyeste musik i alsidige formater på forskellige scener i hele København.

Af Ditte Marie Berg

Den københavnske garant for mødet med ny musik i eksperimenterende formater, G((o))ng Tomorrow, er klar med et dugfriskt festivalprogram. Du kan stifte bekendtskab med morgendagens toneangivende kunstnere og opleve musik og kunst i nye set-ups, hvor genrer mødes, og københavnske scener tages i brug på nye måder. I år er det med navne som Selvhenter, The Arditti String Quartet, Ekkozone, Jennifer Walshe og Ragnhild May, hvor hver dag og spillested skaber sit eget udtryk.

Åbningsweekenden skydes i gang med et audiovisuelt brag

Verdens førende strygekvartet for ny musik, The Arditti String Quartet, åbner årets festival med et underfundigt livemix af billeder og lyd. G((o))ng Tomorrow samarbejder denne gang med CPH PIX, som over to dage indhyller KoncertKirken og Planetariet i nyskabende audiovisuelle universer. I KoncertKirken, fredag den 4. november, opfører Arditti String Quartet således Nicolai Worsaaes audiovisuelle værk SQUAWK og optræder med performerkomponisten Jennifer Walshe. Sammen præsenterer de hendes seneste værk Everything is important, der med musik, film og performance tager pulsen på 2016 og zoomer ind på samtidsaktuelle emner som internetfænomener, finansiel ulighed og klimaforandringer. Samme aften kan du desuden opleve lydkunstnerne Ragnhild May og Stefan Maier præsentere et nyt stedsspecifikt værk, der med hjælp fra både kirkens og et hjemmebygget orgel sætter kirkens rum i dirrende vibrationer. 

Lørdag den 5. november er det filmkunstneren fra Godspeed You! Black Emperor, Karl Lemieux, og lydkunstner BJ Nilsen, som indtager KoncertKirkens rum og tager publikum med til Kina og Rusland gennem filmoptagelser og field recordings, som mixes live.

Åbningsweekenden rundes af under det store lærred i Planetariet, hvor man søndag den 6. november kan svæve væk i en vaskeægte space-aften. Her præsenteres kultfilmen Fantastic Planet med live-musik fra trioen B/B/S, og electropopduoen marstal:lidell fortolker Rued Langgaards banebrydende værk Sfærernes Musik gennem lyd og billeder. 

 Stilbillede fra kultfilmen Fantastic Planet, som vises i Planetariet med livemusik af B/B/S. 

Sammensmeltning af musikscener på Christianshavns Beboerhus  

Tirsdag og onsdag den 8. og 9. november kan du opleve Christianshavns Beboerhus blive fyldt med intensiv festivalstemning, når G((o))ng Tomorrow i samarbejde med beboerhuset, Festival of Endless Gratitude, pladebutikken Insula og Københavns Radiobiograf præsenterer koncerter, lyttebiograf og lounge i caféen. Om tirsdagen forener det succesrige Ekkozone-ensemble værker af to progressive komponister med vidt forskellige udtryk: Mayhem-komponist Johs Lund og den ny kompositionsmusiks nylige afdøde grand old man Pelle Gudmundsen-Holmgreen. Onsdag overtager det minimal-psykedeliske Berlinerensemble Lysn scenegulvet med dragende droneflader og referencer til indisk dhrupad trance. Begge dage kan du desuden læne dig tilbage i Beboerhusets bløde biografsæder og opleve de unge lydkunstnere Alexander Holm og Felia Gram-Hanssens kassettebåndsudgivne lydværk Folded Earth / Double Exposure, som i et samarbejde med Københavns Radiobiograf præsenteres live i Beboerhusets mørklagte biograf før og efter koncerterne.

Ekkozone. Foto: Ole Lauritsen. 

Markante danske musikere indtager Jazzhouse

Festivalen rundes af med tre dage på et af byens førende spillesteder for eksperimenterende samtidsmusik, Jazzhouse, som torsdag den 10. november giver mulighed for at lytte til Danmarkspremieren på saxofonist Lotte Ankers internationalt stjernebesatte projekt Electric Habitat. Sammen med bl.a. Sofia Jernberg, Thomas Lehn og Sten Sandell præsenterer hun et gennemkomponeret værk, der trækker tråde til temaerne habitat, transformation og natur. I samarbejde med Møllegades Boghandel har G((o))ng Tomorrow dertil sat den unge forfatter Liv Sejrbo Lidegaard i stævne, som fremfører en performativ oplæsningssituation inden koncerten med Lotte Anker.

Fredag den 11. november er der mulighed for at opleve den første store portrætkoncert af den unge, progressive komponist og lydkunstner Niels Lyhne Løkkegaard. Siden 2013 har han arbejdet med værkserien SOUND X SOUND, og denne aften bliver kulminationen på projektet, hvor værkerne præsenteres som klangskulpturer på forskellige locations rundt omkring i Jazzhouse. 

Buldrende droner og fængende grooves runder festivalen af

Festivalen afsluttes lørdag den 12. oktober, hvor det bragende band Selvhenter møder kunstner Michael Mørkholt i en helt ny sitespecific produktion. Sammen udfordrer de det gængse koncertformat og tager hele koncertrummet i brug. Selvhenter har stærke forbindelser til Københavns eksperimentalscene Mayhem og henter inspiration fra rock, improvisationsmusik, percussion-drevet musik fra Afrika og Sydøstasien såvel som moderne minimalistisk kompositionsmusik.

Varm op til festivalen med G((o))ng on Tour

Op til festivalen præsenterer G((o))ng Tomorrow samarbejdsprojekter uden for festivaldagene under banneret G((o))ng on Tour. Den 6. oktober og den 3. november er der således musikalske og lydkunstneriske indslag på Glyptotekets Slow-arrangementer kurateret af G((o))ng on Tour. Torsdag den 27. oktober vil den franske Diotima String Quartet og klarinettisten Rémi Delangle opføre Rune Glerups Clarinet Quintet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Og dagen efter, fredag den 28. oktober, er der eftermiddagskoncert med Diotima String Quartet og komponister fra konservatoriet, mens du om aftenen kan høre det virtuose islandske band Múm i Dagmar-biografen, når de skaber livemusik til den klassiske stumfilm Menschen am Sonntag i samarbejde med CPH PIX. Se hele G((o))ng on Tours arrangementer her.


Islandske Múm skaber livemusik til den klassiske stumfilm Menschen am Sonntag i Dagmar-biografen fredag den 28. oktober.

G((o))ng Tomorrow - exploring music and sound
Den 4. til 12. november 2016
København
Billetter købes til de enkelte koncerter

Læs mere