Glyptotekets aftenarrangement Slow indbyder til en aften om FORFALD

Glyptoteket åbner op for endnu en aften med Slow torsdag den 6. oktober. Det bliver den anden ud af tre konceptaftener med debat, kunst, omvisninger  og ikke mindst toner  i Glyptotekets smukke sale dette efterår. G((o))ng on Tour har kurateret musikken for disse aftener, hvor temaet denne gang er FORFALD.

Af Ditte Marie Berg

På udvalgte torsdage slår det gamle kunstmuseum dørene op for en aften, hvor du med et overordnet tema kan dykke ned i kunstens dybe lag i kunstens eget tempo; langsomt. Tanken er, at Glyptoteket gerne må føles som et langsomt sted, hvor der er tid og plads til fordybelse. En oplevelse, der forstærkes, når G((o))ng on Tour og Glyptoteket går sammen om at skabe en ramme, hvor der ikke blot er inviteret til fordybelse, men hvor lyd og musik får en plads i den samlede oplevelse.

Hør planter gro og forfalde med lydinstallationen ’Growth-mkll’

Første indslag af lyd denne torsdag bliver præsenteret med installationen 'Growth-mkll'  en stedsspecifik lydinstallation i forfald. En gruppe danske kunstnere fra Det Digitale Atelier har skabt et særligt lydværk, der moduleres og styres af naturens verden. Det er tale om en installation af plante- og mugvækster, som du i løbet af aftenen kan tilgå og lytte til gennem et par høretelefoner. Installationen blev første gang præsenteret til dette års Click festival i Helsingør, og bliver til Slow præsenteret som en statisk installation i Glyptotekets vildtvoksende Vinterhave.

Vocal walk i de gamle sale

Aftenens andet musikalske indslag bliver en ’vocal walk’ med de unge og spirende sangerinder Katinka Fogh Vindelev og Hanne Marie le Fevre. Vindelev og le Fevre synger værker, der relaterer sig til temaet ’forfald’, mens de bevæger sig gennem Glyptotekets smukke rum. Publikum kan følge de to sangerinder, efterhånden som de blander sig med museets udstilling, og som en slags levende statuetter giver liv til de stoiske sale. Hanne og Katinka har performet som duo sammen før med klassisk musik i Sct. Clemens Kirke i Randers, og Katinka er blandt andet medlem af WeLikeWe og medvirkede til Karsten Fundal og Efterklangs opera ’Leaves’ sidste år. De to sangerinder går på kl. 21.05.


De to sangerinder Hanne Marie le Fevre (t.v.) og Katinka Fogh Vindelev giver liv til de stoiske sale i Glyptoteket den 6. oktober. 

Percussion-act fra balkonen med Kristoffer Raasted

 Slow rundes af med et musikalsk indslag, som denne gang består af et perkussion-act fra performer og kunster Kristoffer Raasted. Raasted, der normalt opererer med mødet mellem poesi, lyd og visualitet, arbejder indgående med forskellige klokkers lyd og klang, hvilket vil have fokus i hans optræden. Klokkerne bliver præsenteret som en kobling til temaet ’forfald’ i form af deres naturlige ’decay’ i lyd; den tid, der går fra klokken slås an, til den klinger ud. Koblingen mellem decay og forfald bliver i denne forbindelse mere konkret, hvor temaet leder opmærksomheden hen mod klokkernes fysiske egenskaber, såvel som lyden i sig selv bliver et materiale, der udgør et forfald i mere overført betydning. Raasted er bosat i Lissabon, hvor han har opdaget en bestemt type klokker, der kan købes hos skomagere eller ved låsesmede, og som du vil kunne høre denne aften. Raasted spiller fra balkonen i Vinterhaven kl. 21.35.


Glyptotekets Vinterhave lægger rum til musikalske indslag under Slow. 

Slow. - tema: FORFALD
Torsdag den 6. oktober kl. 17-22
Glyptoteket
Billetter: 95 kr. / Under 27: 50 kr. / Under 18: Gratis 
Læs mere