Fremtidsorienteret IKK Festival med masser af lyd!

Den årlige IKK Festival er lige om hjørnet, og der er masser af lyd på årets program. SNYK guider her den lyttelystne festivalgænger. 

Den 6. og 7. marts åbner Institut for Kunst og Kulturvidenskab atter dørene op til den tværfaglige og -æstetiske IKK Festival. Årets tema på festivalen er Sci-fi, og vil du udforske rummet, bevæge dig ind i fremtiden og længere ud end instituttets smalle vægge, er det IKK festivalen du skal besøge de næste par dage!

Festivalen bevæger sig fra fortidens forestilling om latextøj, laserbriller og flyvende biler til fremtidens forestilling om utopi, dystopi og parallelle verdener.
Med en bred vifte af oplæg fra både ansatte ved IKK og udefrakommende kræfter, udøvende kunstnere, workshops, performances og koncerter fra alle hjørner af instituttets fag sætter IKK Festival fokus på, hvad der sker inden for murene på IKK, og hvad der spirer i det danske kunst- og kulturliv, når Sci-fi-genren sættes under lup. 

Afrofuturisme, Goodiepal og lydkunst!
På lydsiden ligger IKK Festival 2014 ikke på den lade side!
Torsdag starter dagen bl.a. med foredraget ”Mothership Connection”, hvor Erik Steinskog, der til daglig underviser på MI, sætter fokus på begrebet “afrofuturisme” og viser den forbindelse som etableres mellem det fortidige Egypten og et fremtidigt outer space.
Samme dag er der også mulighed for selv at skabe lyd, når workshoppen ”Fake, futuristic and frightening soundscapes”, under ledelse af Golo Föllmer, Jacob Kreutzfeldt og Heidi Svømmekjær, producerer indhold til en interaktiv lydinstallation, der skal stilles op på festivalens anden dag. 

Torsdagen rundes af med både foredrag og koncert med Goodiepal, (Gæoudjiparl) også kendt under det borgerlige navn Parl Kristian Bjørn Vester. Goodiepal er mange ting og bogstavelig talt en mand med mange kasketter, former og facetter. Han udfordrer hele den klassiske tradition og parnassets indforståede holdning til hvad der er god kunst, og på IKK Festival er der altså mulighed for både at høre ham som taler og musiker!  

Fredag på IKK Festival byder bl.a. på oplæg og koncert med lydkunstner og musiker Lars Lundehave Hansen. I de seneste 14 år har han arbejdet med ambient, drone og noise, og på festivalen fortæller han om sit seneste album Asteroid Collisions og giver efterfølgende koncert. Lars Lundehave Hansen arbejder med eksperimentets lyd som mulighed; den verden hvor det musikalske, narrative forløb bliver skabt i musikkens modsætning: Støjen, naturens knasen, teknikkens brummen og det hidtil uhørte, i samspillet eller spændet mellem det tillærte og det umiddelbare.

Senere fredag går bl.a. Københavns LaptopOrkester (KLO) på scenen. KLO er et kollektiv af musikalske nørder, der spiller oprigtig live elektronisk musik. Medlemmerne kommer med hver deres kunstneriske indtryk, som moduler i en stor musikmaskine, der tilsammen udgør orkestret.

Da orkestret improviserer frit kan stemningen føre dem gennem krystalklar techno, over ambient og freejazz til knasende hip hop. Det fører til unikke og overraskende sammensmeltninger af genrer, så hver koncert er en helt ny enkeltstående oplevelse. Med selvbygget software og masser af maskiner skaber de dybt synkroniseret lyd ud fra nøje planlagt kaos! 

Der er altså rig mulighed for at få stimuleret og udfordret øregangene, hvis man sætter kursen mod IKK Festival og fremtiden de næste par dage!

Teori og praksis mødes
IKK Festival er en tværfaglig, tilbagevendende festival arrangeret af studerende ved Institut for Kunst- og Kulturvidenskab (IKK), som er Københavns Universitets center for de æstetiske fag;  kunsthistorie, litteraturvidenskab, teatervidenskab og musikvidenskab. Festivalen er således skabt af frivillige kræfter, ud fra ønsket om, at skabe en bredere platform, hvor teori og praksis – indenfor det kulturelle felt – kan mødes og udfordre og inspirere hinanden.

Målet er, ud fra et fastsat tema, at skabe et alternativt rum, hvor de akademiske discipliner, kreativiteten og kunsten kan arbejde sammen på nye og anderledes måder. Her udnyttes spændingsfeltet mellem videnskab og kunst – mellem teori og praksis.

Se hele programmet for festivalen her

DATOER OG STEDER:
HVAD:
 IKK Festival
HVORNÅR:
 6. og 7. marts 2014
HVOR:
 Institut for Kunst- og Kulturvidenskab, Karen Blixensvej 1
PRIS:
 Fri entré