FIGURA Festspiele 2011

Mød den hollandske komponist Martijn Padding, mestersangerinder, den britiske vokalperformer Phil Minton og klarinetisten Claudio Puntin når FIGURA Ensemble med gæster atter spiller op til FESTSPIELE under  Koncertkirkens tag.

Med Aileen Itani, Signe Asmussen og Helene Gjerris som de bærende sangerinder tager FIGURA Ensemble livtag med nogle tidens mest interessante komponister inden for samtidsmusik og serverer et sprudlende festspiele med internationale gæster i Koncertkirken på Blågårds plads den 29. januar 2011 kl.17-24. Også den fysiske sult bliver stillet med aftensmad undervejs i programmet.

I år er det tredie gang, FIGURA afholder sin tilbagevendende festival med en række spændende koncerter i samarbejde med danske og internationale gæster. Det  hele begyndte i 2008, hvor Seattle Chamber Players gæstede København. I 2009 husede Koncertkirken FIGURA Festspiele for første gang, og her var Copenhagen Saxophone Quartet gæst. I år kan publikum glæde sig til at møde blandt andre Martijn Padding, en af Hollands helt centrale komponister lige nu, ekstremvokalisten Phil Minton og Claudio Puntin, en schweizisk klarinetvirtuos med speciale i både jazz og ny musik som har spillet med en række internationale stjerner lige fra Dave Liebman og Ensemble Modern til Hermeto Pascoal og Klaus König's Orchestra.

Yasar Tas Ensemble fylder kirkens krypt med sprudlende orientalsk musik, og aftenen igennem vil vokalmusik af forskellig art fylde det smukke kirkerum. Gå ikke glip af en unik aften med højt til loftet, sublime mangeartede musikalske oplevelser, drinks og orientalsk mad i kirkens krypt. Du kan også møde komponisten Martijn Padding i samtale med journalisten Celine Haastrup.

Tid: 29. Januar 2011 kl.17-24. Dørene åbnes kl. 16.30.
Sted: Koncertkirken (Blågårds Kirke), Blågårds Plads 6A, 2200 København N
Entré: 150 kr. / 100 kr. www.billetten.dk Også salg i døren. HUSK kontanter
www.figura.dk

Program

17.00: Portrætkoncert af Martijn Padding - Figura, Aileen Itani, Signe Asmussen m.fl.

17.45: Velkomsttale i kirkens krypt - mød komponisten Martijn Padding i samtale med FIGURA og publikum

18.30: Cabaret Songs af Derek Bermel , Benjamin Britten og William Bolcom - Figura og Signe Asmussen

19:15: Orientalsk middag i krypten

20.00: Orientalsk musik - Yasar Tas Ensemble i krypten.

20.45: Kabaret – Kurt Weill og Hanns Eisler - Figura Ensemble og Helene Gjerris

21.30: Drinks

22.15: Late Night Jazzy – Phil Minton, Claudio Puntin, Figura Ensemble

Martijn Padding portrætkoncert

Den hollandske komponist Martijn Padding, hvis musik bl.a. er kendetegnet ved  humor, lethed, elegance og gennemsigtighed, portrætteres af FIGURA og solisterne Aileen Itani og Signe Asmussen. Sopranen Aileen Itani har tidligere arbejdet med FIGURA i succesforestillingen 4 Vinkler på Medea, og hun har desuden flere solistopgaver på det Kgl. Teater. FIGURA har længe ønsket af præsentere Padding for et dansk publikum og portrættet indeholder værkerne Cow Music, Small Goodbuy Song samt Nicht Eilen, Nicht Schleppen, der er Paddings requiem for Gustav Mahler. Efter koncerten kan publikum møde komponisten Martijn Padding i kirkens krypt, hvor han i samtale med Celine Haastrup vil fortælle om sin musik.

Cabaret Songs med Signe Asmussen

En koncert med engelsksprogede cabaretsange. Den vokale intimforfører Signe Asmussen lægger stemme til moderne musikalske fortællinger og akkompagneret af FIGURA opføres jazzet ny musik komponeret af Derek Bermel samt Benjamin Britten og William Bolcom – de sidste to i nye arrangementer af FIGURAs prisvindende komponist Peter Bruun. FIGURA har et længerevarende samarbejde med Derek Bermel – Cabaret Songs er skrevet til FIGURA som en udløber af Kunstrådets store New York satsning i forbindelse med FIGURAs sommerkoncerter på Louisiana museet i 2007. En ny musikforestilling med FIGURA og Derek Bermel er i støbeskeen til opførelse i New York 2012/13.

Orientalsk musik

Denne koncert er kurateret af den dansk-kurdiske superinstrumentalist Yasar Tas, der tidligere har samarbejdet med Figura i projektet Himmel-havn, og som i flere år var en del af ensemblet Oriental Mood. Denne aften har han samlet en kvartet til lejligheden bestående af Ferdi og Asim Samrawi på trommer, Enis Ahmed på bas og Yasar Tas selv på oud, saz, mey og zurna.

Kabaretkoncert med Helene Gjerris


Når FIGURAs Helene Gjerris ikke brillerer i moderne og klassiske operaroller, synger hun tyske kabaretsange fra 1930‘ernes righoldige repertoire. Her vækker hun sammen med FIGURA den righoldige æra “Grand Spetacle” til live som en ægte berlinerinde. En lille times koncert med sange, der rækker fra Brechts skarpe og vittige tekster, Kurt Weill og Hanns Eislers musik til smægtende sentimentale filmklassikere.

Late Night Jazzy med Figura, Phil Minton, stemme (GB) og Claudio Puntin, klarinetter (CH)

Aftenens  sidste koncert byder på intet mindre end en verdenspremiere;  intens, eksperimenterende improvisation med vokalekstremisten Phil Minton, den schweiziske klarinetvirtuos Claudio Puntin, og Figuras faste musikere. Phil Minton gæstede Danmark i november, hvor han optrådte sammen med Lotte Ankers What River Ensemble og tryllebandt en fuld sal i Jazzhouse med sin ekstreme brug af stemmen på nye, overraskende og grænsesøgende måder.

Medvirkende i FIGURA FESTSPIELE 2011

Aileen Itani, Signe Asmussen, Helene Gjerris,  Martijn Padding, Phil Minton, Claudio Puntin, Frode Andersen, Pia Brinck Jensen, Andras Olsen, Mikkel Sørensen, Emily Fowler, Henrik Vagn Christensen, Yasar Tas, Ferdi Samrawi, Asim Samrawi, Enis Ahmed samt FIGURAmusikerne Anna Klett, Jesper Egelund og Frans Hansen.