Få en radiomodtager i øret på vej mod døden

Ny storstilet dansk-kinesisk totaloplevelse har premiere i denne uge. Du får en radiomodtager i øret og må gå under jorden i Københavns vindblæste Ørestad. Her tager danske og kinesiske kunstnere dig med ned i en hypnotisk verden af lyd og video. Hvad der starter som en ufarlig audiowalk udvikler sig til en rejse mod døden. Det handler om at genfinde modet.

Af Agnete Seerup

Looking for courage er frugten af et to årigt dansk-kinesisk projekt, der uden hensyn til genrer og andre konventioner blander tekst, lyd og digitale medier med opera, butoh-dans og strubesang.  Den musikalske totaloplevelse har premiere i Ørestad i København den 26.-29. august under årets Metropolis festival. Du kan også snige dig med til forpremieren den 25. august, hvis du er hurtig. Og hvis du tør. For ifølge arrangørerne vil du få at føle, hvordan censur skaber utryghed og kan få enhver æstetiker til at se sig nødsaget til at gå under jorden. Og hvordan genfinder man så modet?

Til Shanghai i oktober

Tietgenkollegiet danner den levende ramme om forestillingen, som er produceret af danske OperaNord og kinesiske Sifenlv New Media Studio i Beijing. Det kunstneriske udviklingsprojekt er tilknyttet Den Danske Scenekunstskole i København og tæller blandt andre kunsterduoen Klejs & Rønsholdt, lydkunstner Feng Jiangzhou, mezzosopran Lore Lixenberg og strubesanger Wu Tingcui.  Looking for courage er blevet til i løbet af to år, og når værket har været vist til nysgerrige – og modige – publikummer i København, omdanner kunstnerne elementerne, så de passer til Shanghais byrum, hvor forestillingen bliver vist i oktober.

Looking for Courage er baseret på et to-årigt samarbejde mellem danske, engelske og kinesiske kunstnere, der i løbet af disse to år har været igennem en række researchrejser, undervisningsforløb, workshops, residensophold og seminarer i både Danmark og Kina. Det kunstneriske hold har sammensat sig selv ud fra ønsket om at udfordre deres kunstneriske metoder og udtryk.” fortæller Louise Beck, som er produktionsleder på Looking for Courage til Seismograf. Læs hele interviewet i Seismograf med Louise Beck her. Looking for Courage holdet har blandt andet afholdt et seminar om censur og kunst. Læs om det her.

Se traileren for projektet Looking for Courage.

Courage bag kulisserne

I løbet af de 2 år kunstnerne bag Looking for Courage har arbejdet med æstetisk at udfolde en urban totaloplevelse af kunstens relation til censur og ytringsfrihed og omvendt, har holdet bag dokumenteret sin lange, interkontinentale arbejdsproces gennem en række videoer. De har dokumenteret de første møder mellem projektets sangstemmer, det første møde for de kinesiske kunstnere med Tietgenskollegiet i Ørestad og ikke mindst selveste mødet med døden, som kan ses her:Videoen er optaget på på en workshop i København i marts 2015. Her mødtes tidligere solodanser Sorella Englund og kinesiske Liu Zheng i denne smukke dans. Sorella Englund dansede Døden i 'Das Lied von der Erde' i 1988 i en rolle skabt til hende af den græske koreograf Constantin Patsala. Liu Zheng optræder som Døden i Looking for Courage.

Og fra mødet med stemmerne...

Se flere videoer fra Looking for Courage her.

Looking for Courage.
26.-29. aug. kl. 20.30. Forpremiere 25. aug kl. 20.30. 
Mødested: Metrostation DR Byen, Ørestads Boulevard 23, 2300 Kbh. S

Billetter: Enhedspris kr. 100 til forpremiere 25. aug. / Normalpris kr. 165 // ung/stud. kr. 125
Køb billetter her

Looking for Courage er skabt af Camilla Hübbe, Charlotte Munksø, Klejs & Rønsholdt, Lin Zhang, Jiangzhou Feng, Birk Marcus Hansen og Louise Beck i samarbejde med performerne: Loré Lixenberg, Liu Zheng, Wu Tingcui og Lucy Railton. Desuden medvirker: Ørestad kor, kollegianere på Tietgenkollegiet og lokale beboere fra Ørestad.

Billedet øverst:
Foto: Christoffer Askman
Fra prøverne den 14. august 2015 - i kælderen på Tietgenkollegiet.
På billedet: Liu Zheng og Loré Lixenberg