Et requiem for Else Marie Pade

Torsdag den 31. marts er Jacob Kirkegaard inviteret til Inkonst i Malmø for at berette om og fremføre værker af den danske elektronmusikpionér Else Marie Pade. Aftenen er præsenteret af festivalen Intonal.

Af Jan Høgh Stricker

I anledning af Else Marie Pades død tidligere i år er lydkunstner og komponist Jacob Kirkegaard inviteret til Malmø for at berette om Else Marie Pade; hendes barndom, ungdommen i den danske modstandsbevægelse samt livet som ensom kvinde i den elektroniske musikverden. Aftenen afsluttes med, at Kirkegaard opfører Pades kendte værk Faust fra 1962 live.

Kirkegaard og Pade var både venner og samarbejdspartnere.
I 2012 bestilte SNYK et nyt værk skabt af Else Marie Pade og Jacob Kirkegaard til Wundergrund-festivalen (nu G((o))ng Tomorrow festivalen). Værket Svævninger blev uropført på Pades gamle arbejdsplads i det gamle Radiohus, hvor Konservatoriet var flyttet ind, og var så vidt vides første gang nogensinde, hun selv var på scenen.

Efterfølgende blev Svævninger ved Jacob Kirkegaards mellemkomst udgivet på amerikanske Important Records, der blev så begejstrede for musikken, at de indgik et samarbejde med Jacob Kierkegaard og Else Marie Pade om at få udgivet yderligere musik af hende. Det blev til den 3-dobbelte LP / Dobbelt-CD Else Marie Pade – Electronic works 1958-1995, som udkom i 2014.

Intonal er en eksperimentiel musikfestival som arrangeres i samarbejde mellem Inkonst, CTM, Unsound, IAC och EMS. Festivalen løber af stablen den 21–24. april 2016 på Inkonst i Malmø. 

Jacob Kirkegaard: A requiem for Else Marie Pade
Torsdag d. 31. marts 2016 kl. 19.00
INKONST, Malmø
80 sv.kr.