En hjerteskærende verdenspremiere

Glæd dig til en intens, rumlig lydoplevelse, når komponist Cristian Vogels nyfortolkning af den hjerteskærende kærlighedshistorie om Agnete og Havmanden får Verdenspremiere den kommende uge. The ballad of Agnete and the Merman spiller tre gange i juni på Godsbanen i Aarhus.

Af Sif Hellerup Madsen 

Den 18., 19. og 20. juni danner Godsbanen i Aarhus rammen om en lydoplevelse ud over det sædvanlige. Og med et så stort, sjældent og avanceret lydsystem, at du er inviteret til workshop om samme den 21. juni. Den anderkendte chilensk-fødte komponist, producer og performer Cristian Vogel har sammen med et stort team af internationale samarbejdspartnere skabt en ny fortolkning af det skandinaviske folkeeventyr Agnete og HavmandenFolkeeventyret handler om adskillelsen og den umulige kærlighed mellem to elskende, og det er et højaktuelt dilemma forestillingen tematiserer med spørgsmålet: Hvordan kan vi være sammen, når vi kommer fra forskellige verdener?

Cristian Vogel har arbejdet indenfor ny elektronisk musikkomposition, performance af elektronisk musik og avantgarde klubmusik siden slutningen af firserne. Og Vogels eksperimenterende kunstneriske drivkraft træder tydligt frem i The ballad of Agnete and the Merman, der blander dans, performance, lydkunst, lyskunst, eksperimenterende arkitektur, slow fashion og ny lydteknologi til en totaloplevelse for alle sanser.

The ballad of Agnete and the Merman byder på en markant anderledes koncertoplevelse. Vogel har i sine kompositioner arbejdet med spatial lyd, og forestillingens set-up byder på 40 højttalere, der kaster lyden rundt i lokalet, og med avanceret lydteknologi giver en både meget præcis og rumlig lyd.

Cristian Vogel fortæller: ”At arbejde med rumlig lyd i det her set-up skaber først og fremmest en fantastisk lydsystemsoplevelse. Musikken er i langt mindre grad påvirket af akustik fra rummet. Det skaber en helt utrolig nøjagtighed i lyden, ligegyldig hvor man befinder sig”.

Du kan høre Vogel fortælle mere om sin proces i denne lille binaurale teaser - husk at lytte med hovedtelefoner her.


Pressefoto, 
The ballad of Agnete and the Merman.

Da det er sjældent at have et så stort, præcist og avanceret lydsystem i landet, åbner holdet op for den tekniske side af projektet og inviterer interesserede til workshop. Den 21. juni kl 14 –16 er der mulighed for at opleve lydteknologien bag forestillingen og høre Cristian Vogel fortælle om sin kompositionsproces og det avancerede surround sound system, som hedder Wave Field Synthesis. Her er mulighed for at få et indblik i, hvad der sker indenfor denne teknologi, som er i rivende udvikling.

The ballad of Agnete and the Merman er skabt til det officielle program for Den Europæiske Kulturhovedstad Aarhus 2017.

The ballad of Agnete and the Merman
Godsbanen, Aarhus
Den 18., 19. og 20. juni
Teknologi-workshop 21. juni
Læs mere her.

--------------

Foto øverst: pressefoto, The ballad of Agnete and the Merman, Charlotte Jørgensen.