En eftermiddag med Henning Christiansen

"Man skal lytte til naturen", sagde Henning Christiansen og malede sit ene øre grønt... Lørdag den 10. december er der igen mulighed for at slå ørene ud til tonerne af dansk fluxuskunst, når kunstneren og komponisten Henning Christiansen mindes og fejres i festsalen på Det Kongelige Danske Kunstakademi.

Denne lørdag er det tre år siden, at den danske komponist og kunstner døde, hvilket markeres med to opførelser af hans værker og udgivelsen af en stor monografi: Henning Christiansen. Komponist, Fluxist og uden for kategori.

Bjørn Nørgaard og Katrine Gislinge

Pianisten Katrine Gislinge opfører Modeller (1964-65) og kunstneren Bjørn Nørgaard opfører 180 Hammerslag imod krigsaberne (1988). Herudover vil der være mulighed for at erhverve sig den dugfriske monografi om Henning Christiansen. I dagens anledning sælges bogen med en rabat på 100,00 kr. Normalpris 499,95. (Husk kontanter).

Arrangementet er gratis og foregår i festsalen på Det Kongelige Danske Kunstakademi.

Den første store monografi

Henning Christiansen var kunstner, komponist og Fluxist. Han var en del af Den Eksperimenterende Kunstskole, Eks-skolen, og var livet igennem et af de få danske medlemmer i den verdensomspændende bevægelse Fluxus. Henning Christiansen var en ener, der dog ofte skabte sine værker i fællesskab med andre.

Med bogen Henning Christiansen. Komponist, Fluxist og uden for kategori har redaktør Karin Hindsbo samlet et imponerende materiale om Henning Christiansens virke. Bogen består af skiftevis strengt opbyggede analyser, af flyvske anekdoter og Christiansens egne historier samt en unik samling billedmateriale og tekster fra Henning Christiansens hånd. Alt sammen giver det et indblik i en kunstners livspraksis. En livspraksis, der strakte sig over fem årtier og var præget af tidens politiske begivenheder, naturens lyde og grøn musik.

Program:

En eftermiddag med Henning Christiansen

Katrine Gislinge: Modeller (1964-65)  / Bjørn Nørgaard: 180 Hammerslag imod krigsaberne (1988)

Lørdag den 10. december, kl. 13.00-15.00

Gratis entré

Det Kongelige Danske Kunstakademi, Festsalen

Info:

Arrangementet præsenteres i et samarbejde mellem Wundergrund, SNYK – ny musik, Forlaget SOHN og Foreningen HC.

Læs mere på www.wundergrund.dk