DIEM Elektro slutter året af med tre koncerter

Koncertserien DIEM Elektro i Aarhus har tre arrangementer tilbage i 2015. På torsdag den 26. november gæster Sofus Forsberg Musikhuset i Aarhus med sin modularsynthesizer og i december kan både de studerende fra DIEM samt Band Ane opleves.

Af Mie Petri Lind

DIEM Elektro er en koncertserie, der præsenterer en bred vifte af elektronisk musik i relation til Det Jyske Musikkonservatoriums elektroniske uddannelse DIEM. Koncerterne i rækken præsenterer både konservatoriets egne studerende og gæster fra Danmark og udlandet. I løbet af de kommende uger præsenteres koncertrækkens sidste tre koncerter i 2015.

Besøg af markant kunstner fra den danske electronica-scene

Torsdag den 26. november præsenterer DIEM Elektro den elektroniske musiker Sofus Forsberg, som ved hjælp af sin modular synthesizer vil undersøge rummet, dets dimensioner og resonans. Forsberg vil finde rummets tre ’modes’ og på den måde aktivere rummet og få det til at synge. Han vil også undersøge refleksionerne af fladerne og deres udklingning ved at ’pinge’ rummet med forskellige former for støj og andre lydbølger.

Med relativt få udgivelser i diskografien er det hans liveshows, som har gjort Sofus Forsberg til en af de afgørende personligheder på den danske electronicascene. Hans seneste udgivelse FM Volta viser Forsbergs kærlighed til modular synthesizere og trommemaskiner, som han former sin melodisk rolige, men rytmisk eksperimenterende og usandsynligt smukke musik gennem.

Fremtidens elektroniske musikscene

Udover de etablerede danske og internationale navne, som præsenteres i løbet af året, giver DIEM Elektro også rig mulighed for at få et indblik i, hvordan fremtidens elektroniske musikscene lyder. Studerende fra DIEM, konservatoriets afdeling for elektronisk musik, går på scenen i Musikhuset Aarhus flere gange i løbet af koncertrækken og næste gang er den 2. december.

Året afsluttes med Band Ane

Årets sidste DIEM Elektro byder på Band Ane. Koncerten foregår den 10. december, hvor Ane Østergaard sammen med sin 'Mr. Laptop', som hun kalder sin computer, optræder som Band Ane.

Band Ane er kendetegnet ved melodisk og godt udformet elektronisk musik, der er fuld af liv og atmosfære. Musikken bevæger sig mellem musikalske elementer og genrer som electronica, pop, børnemusik, drum'n'bass, happy hardcore og ambient, og altid med elegante og sammenhængende resultater. Ane Østergaards baggrund som pianist har også en tydelig indflydelse på hendes detaljerede trommeprogrammering, men også på de iørefaldende riffs og humoristiske elementer, der til tider grænser til det barnlige. Det legende og barnlige udtryk bliver dog pludseligt til mørke og støjende elementer, og på den måde overrasker og udfordrer hun lytteren.

Ane Østergaard er et friskt, feminint touch til den elektroniske musikscene. Hun har ingen regler om, hvad man skal gøre og ikke skal gøre, og hun er ikke bange for at blande genrer. Dette kan hænge sammen med at hun er opvokset med at lytte til eksperimenterende elektroakustisk og avantgarde musik (i bofællesskabet i Skørping), har studerede klaver på et jazzcollege i England, alt imens hun indsamlede erfaring med arbejdet i lydstudier.

DIEM Elektro – Sofus Forsberg
26. november kl. 20
Kammermusiksalen, Musikhuset Aarhus
Gratis adgang
Facebook-event

DIEM Elektro – studerende fra DIEM
2. december kl. 20
Rytmisk Sal, Musikhuset Aarhus
Gratis adgang

DIEM Elektro – Band Ane
10. december kl. 20
Lille Sal, Musikhuset Aarhus
Gratis adgang