DIEM ElekTro blænder op for ny sæson af koncerter

Koncertserien DIEM ElekTro er atter klar med masser af spændende navne. I de næste par måneder kan man bl.a. opleve SØS Gunver Ryberg og Wayne Siegel.

Af Mie Petri Lind

”DIEM” er efterhånden blevet den bedre kendte betegnelse for Det Jyske Musikkonservatoriums afdeling for elektronisk musik. Med tilføjelse af et efterfølgende ”ElekTro”, har konservatoriet formået at flytte musikken ud over akademiets mure og ind på den mere offentligt tilgængelige elektroscene og -bevidsthed. ”DIEM ElekTro” er således den samlede betegnelse for en åben koncertserie, med elektronisk musik i forskellige afskygninger og farver. Programmet for de næste par måneders koncerter er nu offentliggjort. Glæd dig til SØS Gunver Ryberg, workshopkoncert og Wayne Siegel.

DIEM Elektro: SØS Gunver Ryberg

DIEM ElekTro starter 2016 med en koncert med SØS Gunver Ryberg torsdag den 28. januar.
SØS udforsker ændrede bevidsthedstilstande i sin musik, som kendetegnes ved en stærk transformativ kraft opbygget af teksturer, klange og intense rå rytmer. Hendes musikalske univers består af elektroniske lyde og bearbejdede reallydsoptagelser. Virkelighedens lyde rammes ind af næsten symfoniske former med deres egen ekspressivitet.  Der er hele tiden noget bag ved lyden – bag ved klangen. Hendes musik udforsker lydens relation til rummet og klangens mulighed for at skabe en særlig stemning i publikums indre, og hun er blevet præmieret flere gange for sin musik og konstante vilje til at søge nye udtryk.

SØS Gunver Ryberg  har givet koncerter og udstillet lydinstallationer mange forskellige steder i verden, heriblandt Rio de Janeiro, Los Angeles, New York, Istanbul og Athen og optræder på festivaler, natklubber, gallerier, museer, teatre, biografer og nye ukonventionelle steder. I Berlin har hun  blandt andet spillet på Atonal-festivalen, Boiler Room og TRESOR club.

SØS Gunver Ryberg arbejder tit med multikanalshøjttaler set up og stedsspecifikke koncerter og lydinstallationer f.eks. bestillingsværker til Det Kongelige Biblioteks 12-kanalhøjttaler system, kvadrofonisk koncert i Glyptotekets Vinterhave og sekskanalskoncert-installation i Cisternerne under Søndermarken.

DIEM ElekTro: Workshopkoncert 

Den 4. februar kan man opleve resultatet af den foregående uges workshop med Bjørn Svin på DIEM.
I ugens løb afholder Bjørn Svin en workshop for DIEMs studerende med fokus på programmet Ableton Live, og hvordan programmet kan anvendes til live-improvisation.
Ved koncerten præsenterer de studerende den musik, de har arbejdet med i løbet af workshop-ugen.

DIEM ElekTro: Wayne Siegel: Conducting Sound in Space

Torsdag den 18. februar opfører komponisten Wayne Siegel et nyt interaktivt værk for “motion-tracking performance system”. Siegel har udviklet software, som gør ham i stand til at “dirigere” elektroniske lyde ved hjælp af sine bevægelser og til at styre lydenes placering i rummet via et 12-kanals højttalerorkester.

Til koncerten vil det store orgel i Symfonisk Sal også kunne høres i et værk for robot-styret pibeorgel og vejrsatellit bestilt af Hállgrimskirken i Reykjavik. Desuden spilles der uddrag af en permanent lydinstallation, som Siegel har skabt til Den Sorte Diamant i København. Koncerten er resultatet af et kunstnerisk forskningsprojekt tilknyttet Det Jyske Musikkonservatorium.

Se uddrag fra værket Everyone Talks About the Weather for robot-styret pibeorgel og vejrsatellit:

DIEM ElekTro: Studerende 

Ved den sidste DIEM ElekTro-koncert i februar kan man opleve nogle af de studerende fra DIEM. Programmet er endnu ikke fastlagt, men der er ingen tvivl om, at der er elektroniske eksperimenter i vente.

DIEM ElekTro: SØS Gunver Ryberg
Torsdag d. 28. januar kl. 20.00
Musikhuset Aarhus, Rytmisk Sal

DIEM ElekTro: Workshopkoncert
Torsdag d. 4. februar kl. 20:00
Musikhuset Aarhus, Rytmisk Sal

DIEM ElekTro: Wayne Siegel: Conducting Sound in Space
Torsdag d. 18. februar kl. 20.00
Musikhuset Aarhus, Symfonisk Sal

DIEM ElekTro 
Onsdag d. 24. februar kl. 20:00
Musikhuset Aarhus, Lille Sal