Den elektroniske musik indtager Radar

Fredag den 25. november kan du opleve Bjørn Svin og Anastasia Kristensen i fælles udfoldelse på Radar i Aarhus. Koncerten markerer samtidig afslutningen på undervisningsforløbet Radar Music_LAB, hvor Bjørn Svin har vejledt musikelever i elektronisk musikkomposition. 

Af Mads Emil Dreyer

På fredag gæster den elektroniske komponist Bjørn Svin og DJ og producer Anastasia Kristensen det aarhusianske spillested Radar for at præsentere ny fælles musik. Koncerten udgør punktummet for workshoppen Radar Music_LAB, der over to forløb i efteråret har givet musikelever muligheden for at blive klogere på elektronisk komposition under kyndig vejledning af Bjørn Svin.

Musik til både hoved og fødder

Bjørn Svins og Anastasia Kristensens fælles kompositioner rummer både umiddelbart dansable og mere kontemplative elementer, og i den forsmag på  samarbejdet, som de to har lagt online, agerer musikken således både dansegulvskatalysator og tilvejebringer af technoide trancetilstande. Forvent derfor musikalske forløb, der changerer elegant mellem klanglige svæv og rytmisk pågåenhed.

Bjørn Svin har siden 90'erne komponeret og optrådt med sin egen elektroniske musik både solo og i selskab med navne som Goodiepal, Else Marie Pade og Jacob Kirkegaard. Samtidig har han udgivet en længere række plader, udbredt den elektroniske musik som radiovært på det hedengange P3-program U-land, arbejdet med installatorisk lydkunst og ved siden af alt dette undervist på flere af landets musikkonservatorier. Anastasia Kristensens udgangspunkt er technomusikken og dens myriader af udtryksmuligheder lige fra konfrontatoriske beats til afsøgninger af genrens potentiale for selvforglemmelse. Hun er født i Moskva, flyttede til København i sine teenageår og har nu det europæiske klubmiljø som sin arbejdsplads.

Indsats for fødekæden

Som nævnt udgør koncerten den 25. samtidig afslutningen på workshoppen Radar Music_LAB, hvor Bjørn Svin har vejledt musikelever i, hvordan man arbejder med den elektroniske musik. Centralt for undervisningen er det kreative samspil mellem menneske og computer og udvindingen af den type musikalsk materiale, som man aldrig selv ville kunne tænke sig til. I den forstand er de metoder, som Bjørn Svin introducerer, et supplement til mere traditionelle kompositionsstrategier, hvor musikeren har en anderledes direkte kontrol over hver enkelt node. Første undervisningsforløb løb af stablen i slutningen af oktober. Læs mere om Bjørn Svins tanker og elevernes reaktioner i Aarhus Stiftstidendes reportage her.

Bjørn Svin og Anastasia Kristensen / Radar Music_LAB
Radar, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C
Fredag den 25. november kl. 21.30 (døre kl. 20.00)
Køb billet her