To dages Fluxus-fest i Byens Lys

Onsdag den 31. oktober og torsdag den 1. november markerer Wundergrund 50-året for Fluxus-bevægelsen. Gamle Fluxus-helte hyldes og helt nye værker ser dagens lys, når kunstnere som Bjørn Nørgaard, Horst Possling, Andreas Führer, AFMEDHOVEDET og mange mange flere gæster Byens Lys på Christiania.Wundergrund fejrer Fluxus-kunstens 50 års fødselsdag, og dækker op til en forrygende todages Fluxus-fest i Byens Lys på Christiania. Gamle Fluxus-helte hyldes og helt nye værker ser dagens lys, når yngre generationer tager over og giver deres bud på Fluxus anno 2012.

Fluxus folkefest – friskt vanvid
Onsdag den 31. oktober og torsdag den 1. november hylder Wundergrund 50-året for Fluxus-bevægelsen, der op gennem 1960erne fik sit indtog i billedkunsten, musikken, filmen og litteraturen. Fødselsdagen fejres med en overdådig to-dages fest i de stemningsfulde lokaler i Byens Lys på Christiania, der vil blive fyldt med aktioner, happenings, performances og koncerter.

Bjørn Nørgaard med ny aktion
Den danske billedhugger og performancekunstner Bjørn Nørgaard er på banen med en helt ny aktion, som bliver til onsdag aften i Byens Lys. Her sender han en venlig hilsen sin afdøde ven og kollega Henning Christiansen, der går for at være den danske Fluxus-høvding par excellence. De to dannede i mange år et mageløst parløb, der blandt andet udmundede sig i en vis hesteslagtning på en mark ved Kirke Hyllinge i 1970. Nu er Nørgaard tilbage og denne gang har han en helt frisk aktion i lommen, som bliver afsløret i skæret fra brændeovnen i Byens Lys.

Vild med Dans møder Fluxus - Rasmus Zwicki
Overraskelserne står i kø i den unge, danske komponist Rasmus Zwickis univers, der taler til alle sanser. Til Wundergrund 2010 tog Zwicki fusen på publikum, da han totaliscenesatte åbningsaftenen med konfetti, hård metal, gamle mennesker og korsang. Nu er Zwicki på banen igen med et helt nyt værker skabt ud fra stærk inspiration fra den danske Fluxus-høvding Henning Christiansen. Med hjælp fra blandt andet skuespillere, musikere og performere, såsom Molly Haslund, Andreas Führer og Kresten Osgood, og et veloplagt dommerpanel, med blandt andre Knud Romer, vil Zwicki køre i fuld fart ud i et dommedagsscenarium, hvor Vild Med Dans møder Mulholland Drive!

Berlinger-ensemble vælter Staden
På fejringens anden dag gæster det berygtede Berliner-ensemble Horst Possling Byens Lys. Bag fænomenet Horst Possling gemmer sig den tyske ekstrem-pianist og performancekunstner Reinhold Friedl, der står bag legendariske events og samarbejder med folk som Lou Reed, Lee Ranaldo og Merzbow. Denne aften består Horst Possling, foruden Friedl selv, af den tyske violinist Lisa Marie Landgraf, den mexicanske videokunstner Verena Grimm og dubstep-produceren Rashad Becker. Sammen vil de partere legendariske Fluxus-partiturer, der involverer alt fra flødeskum til afbrænding af et flygel.

Af med hovedet & Andreas Führer
Fødselsdagsfesten fortsætter torsdag aften i et hæsblæsende tempo, når det unge, danske musikerkollektiv Af med hovedet møder multiinstrumentalisten Andreas Führer (yoyooyoy). Sammen vil de præsentere et hyper-akustisk-og melodramtisk Fluxus-mix, der vil bevæge sig fra punk til dance og støjende impro.

Fluxus Folkekøkken
På Byens Lys simrer gryderne begge dage fra kl. 19.00, hvor man har mulighed for at fylde maven med et måltid mad til tonerne af nogle af landets stærke musikprofiler. I bedste Fluxus’ ånd, naturligvis. Hør blandt andet TR Kirstein vende plader fra deres imponerende Henning Christiansen Samling.

Onsdag 31. oktober:
Kl. 19.00 Fluxus-folkekøkken
Kl. 20.00 Rasmus Zwicki: ”Henning”
Kl. 20.30 Bjørn Nørgaard
Kl. 21.30 Rasmus Zwicki: Fluxus Interruptus vs. Game Show

Entré: 50 kr.
Billetto.dk

Torsdag 2. november:
Kl. 19.00 Fluxus-folkekøkken
Kl. 20.00 HORST POSSLING & Guests
Kl. 21.30 Fluxus Fødselsdagsfest

Entré: 50 kr.
Billetto.dk