Computeren som musiker

Kan en computer få musikere til at spille på helt nye måder? Og kan den indgå i et selvstændigt, kreativt samarbejde med en levende musiker? Få svar, når musikforsker Palle Dahlsted optræder på Det Jyske Musikkonservatorium torsdag d. 26. marts.

Af Anne Dalby

Siden 1990’erne har den svenske musikforsker Palle Dahlstedt eksperimenteret med elektronisk og interaktiv musik i sin søgen efter et musikerskab, hvor maskinen (computeren) bidrager direkte til den kreative proces - altså et fælles menneske-elektronisk musikerskab. Han har også udviklet selvspillende maskiner.

 

Mød Palle Dahlstedt når han optræder til DIEM Elektro-koncert torsdag d. 26. marts kl. 20.00 i Rytmisk Sal, Musikhuset Aarhus. Fri entré. 
Dahlsted og hans maskiner vil improvisere sammen med tre studerende fra Det Jyske Musikkonservatorium: en trompetist, en cellist og en slagtøjsspiller.


Palle Dahlstedt har en PhD i computermusik og er docent i ”Computer-Aided Creativity” ved universitetet i Göteborg samt docent i elektronisk musik ved konservatoriet i Göteborg. I 2014 blev han udnævnt til Obel professor (et forskningsprofessorat) i ”Art & Technology” ved Aalborgs Universitet.

LÆS mere om Palle Dahlstedts forskning HER
LÆS mere om koncerten 
HER