Bent Sørensen og Knud Romer på CPH:DOX

I 2006 kom Knud Romers debutbog ”Den som blinker er bange for døden”. Bogen modtog De Gyldne Laurbær og står som en af de stærkeste danske debutromaner i nyere tid. Ifølge Knud Romer selv var bogen en afsked med hans mor. “Et Blad falder til Himlen” er en afsked med Knud Romers far.

“Jeg kunne ikke holde ud at se min far være spærret inde i et hamsterbur på demensafdelingen på et plejehjem. At besøge ham dag efter dag med min 2-årige datter uden at han kunne huske os. At være nødt til hver gang at fortælle ham, hvem han var, og hvor han var, og at mor var død, og at jeg var hans søn og var blevet gift og havde fået et barn. Ved hvert besøg blev verden nulstillet og vi startede forfra igen,” sådan beskriver forfatteren Knud Romer den sidste tid med sin demente far.

I dokumentarfilmen “Et Blad falder til Himlen” følger vi de sidste samtaler mellem Knud Romer og faren på plejehjemmet, rydningen af barndomshjemmet i Nykøbing Falster og det endegyldige farvel, da Knud Romer i samarbejde med komponisten Bent Sørensen og DR PigeKoret får opført værket “Et Blad falder til Himlen” i Tivolis koncertsal for et publikum af demente og pårørende og endelig kan indrykke dødsannoncen over sin far – og sig selv.

I anmeldelsen af koncerten skrev Politiken:

Som favnet af sorte engle … uforglemmelig. “Et blad falder til himlen” sigter efter at bade os i skønhed og harmoni. Det kalejdoskop af kultur-, klang- og ja, forsorgshistorie, som Sørensen og Romer refererer tilbage i, kan vi alle finde os selv, så bredt og alment og grundfæstet er projektet tænkt.” - Michael Bo, Politiken 2009

Dokumentarfilmen af samme navn handler om det universelle: at dø, at blive voksen, at være den næste generation, der en dag skal dø - fortalt gennem forfatteren Knud Romer.

“Et blad falder til himlen” bliver vist som en del af CPH:DOX søndag d. 11/11 kl. 12 i Bremen Teater, Nyropsgade 39-41, 1602 København V