Bang on a Can All-stars gæster Danmark

Komponisten Julia Wolfe fra det anerkendte New Yorker-ensemble Bang on a Can kommer til København med sit oratorie Anthracite Fields, som i 2015 blev hædret med en Pulitzer-pris. Det opføres den 16. april af DR Vokalensemblet i Den Sorte Diamant.

Af Jan Høgh Stricker

Newyorker-ensemblet Bang on a Can All-Stars og Pulitzer-prisvinder Julia Wolfe gæster Danmark den 16. april og spiller en unik koncert med DR VokalEnsemblet i Den Sorte Diamants Dronningesalen i København.

Hommage til minearbejdere

Den amerikanske komponist Julia Wolfe udgør en tredjedel af det fremtrædende amerikanske komponistkollektiv Bang on a Can, der i en årrække har markeret sig med festivaler, udgivelser og koncerter med epicenter i New York. Julia Wolfe modtog i 2015 en Pulitzer-pris for værket Anthracite Fields, som nu opføres for første gang i Danmark.

Anthracite Fields, der er et oratorium på fem satser, er en hommage til det 20. århundredes minearbejdere i Pennsylvania. Librettoen blander personlige interviews, mundtlige overleveringer, taler, rim og lokale minedrifthistorier ind i musikken. Værket iblander også mange musikalske stilarter, alternative instrumenter og effektivt skyggefulde visuals.


En kort dokumentar om Julia Wolfe og hendes arbejde med Anthracite Fields

Banebrydende komponistkollektiv

Komponistkollektivet Bang on a Can opstod i 1980’ernes New York som en én-dags maratonkoncert med eksperimenterende musik. Siden har kollektivet udviklet sig til et højtrespekteret, internationalt ensemble dedikeret til fremførelse af ny musik. Bang on a Cans måde at udfordre koncertformen og blande stilarterne har banet vejen for andre genrekrydsende kunstnere og komponistkollektiver igennem de sidste tyve-tredive år. Koncerten med DR VokalEnsemblet er første gang, at Bang on a Can All-stars gæster Danmark.

Læs mere om koncerten på DRs hjemmeside
Læs mere om Julia Wolfe og hendes værk Anthracite Fields på en hjemmeside dedikeret til værket.

DR VokalEnsemblet præsenterer: Bang on a Can Allstars
Lørdag den 16. April kl. 16.00
Dronningesalen, Den Sorte Diamant