AUT præsenterer: Open Call 2013: BODY

Eksperimenterende kunstmusik og performance mødes når AUT (Aarhus Unge Tonekunstnere) d. 8. december i Aarhus og den 10. december i København, byder velkommen til en række nye værker, som berører menneskets og kunstens kerneelement: Kroppen.

 

Forestil dig hvordan helt skrøbelige bevægelser kan lyde, når kontaktmikrofoner  forstærkes i ekstrem grad. Kombinér dette med tanken om, hvilket udslag det vil give, hvis hjernens reaktionsmønstre sættes i et musikalsk system. Sæt disse forestillinger ind i et tyst intimdrama og en frygtindgydende angstneurose. Så har du omtrent det lydbillede, som de vindende værker af AUTs Open Call 2013: BODY vil præsentere dig for - nemlig intet mindre, end alle facetter af kroppens indre og ydre liv.

AUT udfordrer Aarhus med ny musik

AUT er en nonprofit organisation, der blev grundlagt tilbage i 1966. Siden har den energiske organisation været kendt for at skabe intime koncerter og tværæstetiske arrangementer, der særligt fremmer den åbne dialog, udveksling og den brede networking.
En af AUTs visioner er, at understrege publikums rolle i det musikalske eventyr. Dette gøres til virkelighed ved at give publikum mulighed for, at høre ny musik i så forskellige steder som i den privat stue, under en jernbanebro i udkanten af ​​byen, eller på en af ​​de mere traditionelle kulturelle spillesteder i Aarhus.

AUT har således i mange år været med til at styrke de lokale initiativer på musikscenerne i Aarhus, med fokus på et bredt repertoire af både lokale og internationale lyde. Der arbejdes aktivt for at støtte lokale ensembler og initiativer, samt at skabe nye muligheder for den moderne lyd og for de unge, som dyrker den eksperimenterende genre - i Aarhus såvel som i resten af landet. Ledelsen består af gruppe af forskelligartede udøvende kunstnere, og spejler således det livlige miljø omkring lydkunst i Aarhus.

Ledelsen består af gruppe af forskelligartede udøvende kunstnere, som således afspejler det livlige miljø omkring lydkunst i Aarhus. SNYK har bedt komponist og formand for AUT, Line Tjørnhøj, om at løfte lidt mere af sløret for, hvad publikum kan forvente sig af BODY .

”Der er jo visse hemmeligheder. Men ved denne koncert, bliver publikum bragt 100 % ind i den lydlige oplevelse” 

Hun uddyber med en forklaring af værkpræsentationens overskrift ”BODY”:

”Kunstmusikkens komponister  er begyndt at behandle musikalske elementer som "ting" – altså, at vi går væk fra at musikere skal "fortolke" og hen imod, at bruge performative værktøjer til lydproduktion og i koncerter”.

Ønsket om, at udtrykke facetter af kroppens indre og ydre liv gennem performative værktøjer, har også vagt stor interesse i det kunstneriske miljø, og Open Call 2013: BODY modtog bud fra intet mindre end 19 lande. Den store internationale interesse afspejler AUTs stærke og vedblivende arbejde for den ny musik. Tjørnhøj tilføjer:

”Vi fornyer os primært ved at arbejde kollektivt i bestyrelsen, skabe projekter og stimulere kunstnerisk produktion. Vi har hele tiden fokus på ”kunstnerisk udviklingsvirksomhed” - og vi er helt unikke i DK, fordi vi har forskellige koncertevents mindst en gang om måneden. Alle andre laver festivaler. Vi har på denne måde gennem de sidste to år, skabt et hel særligt international netværk og opfatter os som en international aktør”

Juryen har udvalgt fem værker som vindere af Open Call 2013: BODY, som er blevet realiseret af den anerkendte danske koreograf og performer Lisbeth Sonne og den norske vokal duo BLY, gennem  en uge lang workshop.

Lisbeth Sonne henter inspiration fra forskellige traditioner, såsom fysisk teater og japansk Noh, Butoh og New Dance. Hun skaber og koreograferer i sit eget navn og arbejder som freelance performer, danser og skuespiller i Danmark og udlandet. Hendes arbejder har omfattet scene- og stedsspecifikke forestillinger, performative koncerter, video- og installationskunst samt film.

Bly (Helen Louise Solberg & Ingrid Romarheim Haugen) er en norsk vokalduo med speciale i free-form improvisation og udvidede vokale teknikker. Nøglen til duoens kunstneriske udtryk er udforskningen af ​​forskellige teksturer, udelukkende ved hjælp af stemmen. 

De fem vinder-værker 

- med værket "Vertebrae of the reckless sea"


 - med værket "BA4"


- med værket ">< "


- med værket "Desperately Standing Upright"


- med værket "…"

 

Open Call 2013: BODY præsenteres i

 AARHUS
HVORNÅR: 08.12.2013, kl. 19:30
HVOR: Bora Bora, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C

KØBENHAVN
HVORNÅR: 10.12.2013, kl.19:30
HVOR: LiteraturHaus, Møllegade 7, 2200 København N

BILLETPRISER:
ENTRÉ: 70 kr.
Medlemskab af AUT (gratis entré) i 1 år: 170 kr.
Wildcard medlemskab (stud. / u. 26 år): 90 kr.

LÆS mere HER