Ars Nova Copenhagen til New York

Det danske vokalensemble Ars Nova Copenhagen er med sin chefdirigent Paul Hillier på vej til New York for den 13. og 14. August at give to koncerter under festivalen ’Mostly Mozart’. Det er dog ikke Mozart, som står på programmet, men derimod to af modernismens vokale hovedværker, Lux Aeterna af Györgyi Ligeti og Nuits af Iannis Xenakis - og en motet af J.S. Bach.

Koncert nummer to byder på et mix af engelske renæssanceperler og musik fra vores egen tid – blandt andet to værker skrevet til Ars Nova af den australske komponist Ross Edwards og amerikanske David Lang. Langs værk har Ars Nova indspillet til en cd, som tidligere i år blev belønnet med en Grammy.

Lincoln Center er en af USA's mest betydningsfulde koncertarrangører, som udover et omfattende program med gæsteoptrædende musikere huser både The Metropolitan Opera, the New York Philharmonic Orchestra, New York City Ballet og elitekonservatoriet Julliard School of Music.

Det er fjerde gang Ars Nova optræder i USA. Seneste besøg var i 2009, hvor ensemblet var en del af den årlige maraton koncert arrangeret af den New York baserede organisation Bang on a Can.