Andres Bosshard vinder 'Lyden af Aarhus 2017'

Den schweiziske og internationalt anerkendte lydkunstner Andres Bosshard er netop blevet udnævnt som vinder af konkurrencen 'Lyden af Aarhus 2017' med værket Sonic Ark. Værket kan opleves i hele 2017, når Aarhus har titlen som Europæisk Kulturhovedstad.

Af Cecilie Penney

Lydkunstneren Andres Bosshard har vundet konkurrencen 'Lyden af Aarhus 2017' samt den prestigefyldte pris på 200.000 kroner, udskrevet af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 og Danske Komponister og Sangskrivere. Lydkunstværket Sonic Ark kan opleves i hele 2017, når Aarhus har titlen som Europæisk Kulturhovedstad.

Samarbejde med borgerne

Andres Bosshard er kendt for sit arbejde med lydarkitektur, lydinstallationer, lydhaver og såkaldte 'lydbroer' mellem forskellige bydele. Til Europæisk Kulturhovedstad 2017 skal Bosshard skabe sine værker i samarbejde med borgerne i Aarhus og Region Midtjylland. Ifølge juryen er netop samarbejdet et særkende for Andres Bosshards arbejde.

”Med vinderprojektet Sonic Ark får Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 et mageløst og poetisk kunstværk, som kommer til at involvere og bevæge mange mennesker på en helt enestående måde,” skriver juryen i deres begrundelse for at udvælge Sonic Ark.

Et stærkt ansøgerfelt

Bosshards værk er udvalgt blandt et stærkt ansøgerfelt på 31 deltagere fra hele verden af en jury bestående af operachef for Bergen Nationale Opera, Mary Miller; lydkunstner og kurator, Georg Weckwerth (Østrig); sanger og performer, David Moss (Israel); leder af Inter Arts Center i Malmø, Christian Skovbjerg Jensen samt komponisten Juliana Hodkinson (England).

”Vi er meget begejstrede over udsigten til at skulle samarbejde med Andres Bosshard. Med sin særlige musikalitet finder Andres den helt unikke lyd, der omgiver eller er knyttet til et sted. Sonic Ark er sanseligt, sensationelt, emotionelt, mindeværdigt og tidløst. Det er et stærkt billede på vores kreative kulturår,” siger programdirektør for Aarhus 2017 Juliana Engberg.


Space Cube High Power Line med Andres Bosshard, Martina Soelch, Ai Mochida, Jurg Pluss, Michel Guntert og 'The Hang Ons.'

Andres Bosshard er uddannet kunstmaler og begyndte tidligt sit arbejde med eksperimenterende musik og teater. Han har udviklet roterende lydobjekter, interaktiv computermusik, programmer og lydinstallationer, som bl.a. Sound Tower ved Expo.02 ved Bieler-søen i Schweiz.

Læs mere om Aarhus 2017 her.
Læs mere om Andres Bosshard her.