Agerfeldt Olesen til Grand Prix

Så er det Grand Prix tid. Ikke bare Eurovisions store medieshow, men også Det Internationale Komponist Grand Prix, ROSTRUM, som i år foregår 22.-25. maj i Stockholm. Danmark stiller med komponisten Thomas Agerfeldt Olesen og hans orkesterværk ’Der Wind bläset wo er will’.

ROSTRUM er blevet afholdt hvert år siden 1954, bliver arrangeret af Det Internationale Musikråd og præsenteres af de 26 medvirkende værtslandes nationale radiostationer.

"Vi lytter til alle bidrag i løbet af de fire dage, og derefter stemmer vi. Samtidig bliver vindermusikken spillet i alle de deltagende lande, så derfor kommer radiolyttere over hele verden til at stifte bekendtskab til den nye musik," forklarer P2-vært Max Fage-Pedersen fra DR Kultur, som er DR’s repræsentant og dommer i Komponist Grand Prix'et.

Han er også vært, når P2 Koncerten onsdag den 30. maj fra klokken 19.20 spiller vinderværket og også fortæller om tendenserne fra årets Komponist Grand Prix.

Thomas Agerfeldt Olesen komponerede ’Der Wind bläset wo er will’ til DR Symfoniorkestret, som uropførte værket i april 2011.

LÆS OGSÅ: Ekstreme klangsammenstød i nyt orkesterværk

LÆS OGSÅ: Strygekvartet og to komponister deler 1,8 mio.

LÆS MERE