Abrahamsen på HAVEN Festival

Den nye HAVEN Festival finder sted den 11. og 12. august i Refshaleøens industrielle omgivelser. Her kan du blandt navne som Bon Iver og The National finde komponist Hans Abrahamsen med en unik opførelse af værket 'Schnee'.

Af Sif Hellerup Madsen

HAVEN Festival er opstået som et samarbejde mellem Aaron Dessner og Bryce Dessner fra The National, kokken Claus Meyer og ølbryggeren Mikkel Borg Bjergsø.

Festivalen præsenterer især populærmusikkens etablerede navne som indie-folk-gruppen Bon Iver, rockede The National og dream-pop-duoen Beach House. Men HAVEN har også budt den nye kompositionsmusik indenfor, blandt andet for at »udfordre de rammer, som en festival traditionelt foregår under«, som festivalen skriver på deres hjemmeside.

Sne i august

Komponisten Hans Abrahamsen er inviteret til at bidrage til HAVENs program med sit værk Schnee, en række af sarte men stemningsmættede satser, som danner en illusion af dansende snefnug, frost og is. 

Schnee vil på lørdag kl. 12 blive opført af et af Irlands førende ensembler for ny kompositionsmusik Crash Ensemble og dirigeret af amerikanske Alan Pierson. Udstillingsstedet Copenhagen Contemporary slår i samme anledning dørene op som satelitscene, hvor de rå haller vil danne ramme for opførelsen.

Abrahamsen modtog som den første danske komponist nogensinde en af de absolut største priser for ny musik på verdensplan - den amerikanske Grawemeyer Award in Music Composition i 2016. 


Uddrag af Hans Abrahamsens 'Schnee', Crash Ensemble, National Concert Hall, Dublin, 2014.

Efter koncerten udfoldes Schnee gennem en artist talk mellem Hans Abrahamsen og Bryce Dessner fra the National.

HAVENs gæster har gratis adgang og vil desuden have mulighed for at besøge Copenhagen Contemporarys udstillinger: Sarah Szes Timekeeper (2016) og Christian Marclays The Clock (2010). Prisen uden et HAVEN armbånd er normal entrépris på CC.

Læs SNYKs artikel om Christian Marclays The Clock her.

Musikalsk impro med lyssignaler

HAVEN Festival byder også på det eksperimenterende musik- og performanceprojekt Small White Man af billedkunstner og musiker FOS. Her kan du opleve FOS bruge en lysinstallation til at dirigere sit ensemble på seks improviserende musikere.

Small White Man bliver til i samarbejde med Nis Bysted fra Thulebasen, og ensemblet spiller 6 koncerter a 2x20 minutter på festivalen.


FOS, pressefoto HAVEN Festival.

-------------------------------------------------------

HAVEN Festival
Den 11. og 12. august
Refshalevej 151, 1432 København K
Læs mere her.

Foto øverst: Hans Abrahamsen, pressefoto, HAVEN Festival.