48 TIMER – Snyk guider til Nørrebro-festivalen april 2013!

På festivalen 48 TIMER som løber fra fredag d. 19. april kl. 17.00 og 48 timer frem, er der rig mulighed for at få en god musik- og lydoplevelse. Snyk giver her nogle forslag til, hvor man kan slå sine folder i weekenden.

48 TIMER er en kulturfestival, som fejrer det helt særlige ved den Københavnske bydel Nørrebro, nemlig den skæve, spændende og alsidige kultur. Dette kan opleves over hele bydelen, hvor en lang række forskelligartede arrangementer finder sted. Blandt dem er der audio-walks, sangworkshop, undervandskoncert og meget mere.

Åbningskoncert
Nørrebro Lokaludvalg åbner årets 48 TIMER festival med et stort udendørs musikprogram på Den Røde Plads fredag kl. 17.00 – 22.00. På programmet er bl.a. Nikolaj Nørlund, Donkey Sound og ikke mindst CTM, som er den alsidige musiker Cæcilie Triers alias. Den unge cellist og sangskriver er ved at være en etableret stjerne på den danske musikscene, og til 48 TIMER kan man altså opleve hende live. Sidste år bragte SnykRadio i øvrigt et ’ud og samle svampe - mix’ med Cæcilie Trier. Hør eller genhør det her.

Cæcilie Trier kan opleves under sit alias CTM til åbningskoncerten på 48 TIMER.

Tæt pakket lørdags-program
Festivalens anden dag byder på masser af oplevelser for øregangen.
Pladebutikken Insula Music i Blågårdsgade 31 fejrer sin 3 års fødselsdag med kagemand og livemusik fra kl. 12.00 – 17.00. Kig forbi til kage og rare rytmer, og få en snak med rigtige musikentusiaster. Der vil være reception og musik hele eftermiddagen, og programmet byder på Daniel Svanberg Bøtcher, Johs Lund, Vagn E Olsson, Bjarke & Asger og Jesusulven.

Lørdag eftermiddag byder også på to koncerter for messingkvintet, ord og billeder. Kl. 14.00 og 16.00 kan man i Koncertkirken på Blågårds Plads opleve ”Glimt” - En lille musikalsk rejse ind i romantisk og moderne klassisk musik for messingkvintet, tilsat fotos af Marine Gastineau og ord af Abelone Koppel. Fem messingblæsere med stor passion for kammermusik og baggrund i forskellige orkestre og ensembler har dannet en ny kvintet med base på Nørrebro, og spiller især et nyere repertoire.

Kl. 17.00 kan man opleve den anmelderroste forestilling EN PLADS I MIT HJERTE på det nørrebroske teater Grob, Nørrebrogade 37. De kritikerroste musikere fra Efterklang leverer skræddersyet musik til publikums- og anmeldersuccesen og efter forestillingen kan man deltage i en samtale mellem Per Scheel-Krüger (teaterinstruktør), Thomas Levin (skuespiller), Michael Bruun (psykolog) og Pia Nielsen (kvinde, der har mistet sin søn). I samtalen bliver der stillet skarpt på, hvordan man kommer videre efter at have mistet, eller hvordan man taler med folk, der har lidt et stort tab. Læs mere om forestillingen her.

Kl. 18.00 – 19.30 omskabes Astrid Noacks Atelier i Rådmandsgade 34 og den tilhørende baggård til en lydcollage hvor Nørrebrokorets repertoire af bl.a. danske sange møder publikums respons, som møder lydkunstnerens samples og øjeblikslyde i en ny og anderledes oplevelse. Arrangementet foregår både ude og inde, så tag varmt tøj på.

Lørdag aften er det tid til at hoppe i badetøjet, når de hellige gemakker i Hillerødgade Bad og Hal åbnes til et mørkt, musikalsk og sanseligt chill-out. Her kan man følge solnedgangen i hallen i selskab med farvet lys, beats og lydcollager opført af bl.a. Rumpistol. Koncerterne gengives også gennem undervandshøjttalere. Der tilbydes non-alkoholiske drikke, lidt snacks, og der vil også blive fyret op under en god sauna-gus ved bassinkanten. Det er kl. 20.00 – 23.00 i Sandbjerggade 35 og koster 50 kr.

Søndag med kammerkor og litteraturkoncert
Søndag byder festivalen på sangworkshop med Blaagaard Kammerkor på Dronning Louises Bro kl. 15.00 – 16.00. Her kan man prøve at synge med i en halv times workshop med det klassiske kor ved dirigent Erik Dynesen. Koret tilbyder musikalske udfordringer i hyggelige rammer, og workshoppen vil kulminere i flerstemmig fremførelse af et eller flere smukke stykker klassisk musik.
Tidligere på dagen kan samme kor opleves ved tre pop-up-koncerter. Det er kl. 11.00-11.30 på Den Røde Plads, Kl. 12.30-13.00 på Assistens Kirkegård og kl. 13.15-13.45 på Blågårds Plads.

I Møllegades Boghandel kan man slutte festivalen af med et enestående kulturmøde mellem poesi og musik og mellem dansk muld og den afrikanske savanne. Digteren Viggo Madsen og den gambisk fødte kora-spiller Basiru Suso opfører numre fra lyd+litteratur-cd’en ”En flodhest går om hjørnet”; Et eventyrligt møde mellem den 21-strengede kora og Madsens originale poesiunivers, helt akustisk. Det foregår kl. 16.00-17.00 i Møllegade 8A.

Blaagaard Kammerkor inviterer til både sangworkshop og pop-up-koncerter på 48 TIMER festivalens sidste dag.

Ghettoblaster audio-walk
Under hele festivalen er der mulighed for at tage på audio walk i Ydre Nørrebros boligområder. Mød de børn og unge, der bor der, og hør dem fortælle om deres liv og hverdag i Mjølnerparken, Aldersrogade og Titanparken - de såkaldt udsatte boligområder. Walken er udarbejdet ad Dfunk Ghettoblaster og Københavns Museum og kan downloades direkte til din smartphone hele festivalen via links og QR-koder. Det er også muligt at låne en mp3-afspiller lørdag og søndag mellem 11.00 og 13.00 på Den Røde Plads.