Struer Tracks åbnede for første gang sidste sommer, hvor en række lydkunstnere rykkede til byen med deres værker. Siden er der for alvor sat skub i planerne om at etablere Struer som Danmarks eneste 'Lydens By' - og her får Struer Tracks en central betydning.

'Shout Wolf', 2017, Kristoffer Akselbo. Foto: Kathrine Uldbæk Nielsen

Enestående betingelser for lydkunst

Struer Kommune har valgt at forstætte samarbejdet med festivalleder Jacob Kreutzfeldt, som fortæller i en pressemeddelelse: ”Struers markante satsning på lyd i alle aspekter af kommunens arbejder giver nogle helt enestående betingelser for en festival for lydkunst. Jeg tror, at vi ved at satse på høj kvalitet, på borgerindrragelse og på samarbejder med det lokale erhvervsliv vil kunne skabe en unik biennale for lydkunst i Struer. Noget, som folk vil komme rejsende langvejs fra for at opleve."

Lydværk bliver permanent

Festivalen har allerede sikret sig støtte fra Statens Kunstfond på 150.000 kr. til et af værkerne fra sidste års udstilling, som nu skal udvikles og installeres fast i Struer byrum, nemlig Ursula Nistrups 'Sound Site (prototype)'. Det er planen, at værket skal indvies i sommeren 2019, når festivalen fnder sted for anden gang.

'Sound Site (prototype)' 2017, Ursula Nistrup. Foto: Kathrine Uldbæk Nielsen