Foreningen Danske Kulturbestyrelser blev dannet i 2016 med formålet om at kvalificere bestyrelsesarbejdet i kulturinstitutionernes og kulturfestivalernes bestyrelser gennem netværk og vidensdeling. Nu inviterer de til vidensdag på Godsbanen i Aarhus under overskriften 'Hvordan gør man gode bestyrelser bedre?'

Kulturbestyrelser på programmet

Ruth Rentschler er en af dagens fem talere. Hun vil ud fra sin omfattende praksiserfaring og forskning tale om engagement samt strategisk styrke og handlekraft som nødvendigheder i fremtidens kulturbestyrelseslandskab.

Ulla Tofte, formand for Copenhagen Opera Festival og museumsdirektør, giver et oplæg om, hvad en bestyrelses strategiske ledelse kan bidrage med til en festivals eller institutions fremgang og udvikling.

Socialdemokratisk kulturordfører Mogens Jensen fortæller om bestyrelsers rolle som civilsamfundsaktører og fortalere for kunsten og kulturen.

Afslutningsvis vil Carsten Fode og Jørgen Ulrik Jensen, direktør og formand for Sydvestjyske Museer, inddrage publikum i en samtale om omfanget af bestyrelsesrollen i kulturinstitutioner.