På åbningsaftenen kan man - foruden den virtuose franske strygekvartet Quatuor Diotima - opleve en musikalsk tour de force, når fire amatørbigbands mødes for første gang og uropfører komponisterne Lars Greve og Jeppe Zeebergs nye politiske værk ‘Danevirke’.

Lars Greve og Jeppe Zeeberg har komponeret værket 'Danevirke' for fire amatørbigbands fra hele landet. De mødes for første gang og opfører værket til G((o))ng Tomorrows åbningskoncert. Foto: Malthe Folke Ivarsson

Dagen efter præsenterer det københavnske forlag og pladeselskab Escho 15-20 musikalske og litterære navne på tre forskellige scener på Copenhagen Contemporary, og Institut for Dansk Lydarkæologi har inviteret rejsende i lyd fra ind- og udland til at fortælle om oversete kapitler i lydhistorien, når gruppen holder ‘Lydarkæologisk Salon’ i Husets fineste lokaler.

De tre kunstnere Jacob Kirkegaard, Tobias R. Kirstein og Niels Lyhne Løkkegaard har stiftet den tværmediale platform Topos, og sammen omdanner de en kæmpemæssig bygning til en syngende lydinstallation - inden de præsenterer egne og andres værker, der inkluderer næroptagelser af fluer, kremeringen af et menneskelig og et NemID spillet på blokfløjte.

Musik- og kunstnerkollektivet Eget Værelse trækker tråde til talrige musikalske samarbejder, og på G((o))ng Tomorrow optræder kollektivets fire medlemmer Maria Bertel, Anja Jacobsen, Sonja LaBianca og Jaleh Negari i egne navne med helt nye værker skabt til lejligheden.

Dansk-honduranske Xenia Xamanek uropfører værket 'Germinate - [Imprint] - Wilt - [Stay]', som er inspireret af latinamerikanske myter og sagn om spøgelser. Foto David Stjernholm.

Som afslutning på festivalen har musikagenturet Proton tilrettelagt to arrangementer på to meget forskellige venues. På spillestedet Alice uropfører dansk-honduranske Xenia Xamanek et helt nyt værk inspireret af myter og sagn fra Latinamerika, og på de sene timer lægger natklubben Ved Siden Af gulv til en efterfest af de absolut sjældne, når otte af de væsentligste navne fra den københavnske undergrund spiller fra midnat til solen står op.

Læs årets festivalmagasin her: