Siden den første udgave i 2009 har Big Ears præsenteret prominente komponister som Philip Glass, Terry Riley, Meredith Monk, Kronos Quartet, Harold Budd og Laurie Anderson side om side med nyere kunstnere som Antony And The Johnsons, The National, Julia Holter og Jonny Greenwood.

I 2020 kan de føje fire danske navne til programmet, når Astrid Sonne, Efterklang, Jacob Kirkegaard og Sonja LaBianca skal optræde.

De fire er udvalgt gennem et open call, og det er festivalen selv, som har peget på dem. Det er det foreløbige resultat af et to-årigt samarbejde, som Dacapo Edition-S, spillestedet Alice og Snyk har indgået med festivalen.

48 stater og 22 lande
Selvom Big Ears ikke er en egentlig branchefestival, udgør kuratorer, bookere og PR-folk en væsentlig del af publikummet. De søger mod Knoxville for at finde inspiration til deres egne hjembyer, og derfor kan man betragte Big Ears som en vigtig indgang til det amerikanske musikmarked.

I år besøgte indbyggere fra 48 ud af de 50 amerikanske stater festivalen, ligesom publikummer rejste til Knoxville fra 22 lande udenfor USA.

Der bor knap 180.000 mennesker i byen, og når tusindvis af festivalgæster valfarter til udefra, forvandler Knoxville sig fra en søvnig sydstatsby til et musikalsk fyrtårn. 14 spillesteder tages i brug - fra det majestætiske Tennessee Theatre med godt 1600 sæder, kirker og kunstmuseer, til traditionelle spillesteder for stående publikummer, og helt ned til små, intime scener. At de fleste steder er centreret omkring hovedgaden Gay Street, gør Big Ears til en helt overskuelig affære, trods det overvældende program.

Sonja LaBianca
Saxofonist og komponist. Sonja LaBianca har optrådt i talrige musikalske konstellationer, ligesom hun har komponeret musik til bl.a. video- og installationskunstværker. I 2017 udgav hun sit første album ‘About Room, Room to Be, Rooms’, og samme år modtog hun en DMA Jazz som Årets nye danske jazznavn. Året efter kårede de danske musikkritikere hende til Årets Musiker ved prisuddelingen Steppeulven.

Efterklang
I september udsendte Efterklang deres længe ventede femte album under titlen ’Altid sammen’ på det estimerede engelske label 4AD. For første gang i bandets karriere er alle pladens tekster på dansk. Det er deres første fuldlængde-album siden 2012.
Efterklang har manifesteret sig som et efterspurgt internationalt navn med udsolgte koncerter på prestigescener som Sydney Opera House, The MET i NYC og Barbican i London og fornyligt DR Koncerthuset og Hamborgs ikoniske Elphilharmonie.

Astrid Sonne
Med sin baggrund i klassisk musik søger Astrid Sonne grænselandet mellem det mekaniske og det organiske. Hendes elektroniske lydlandskaber rummer alt fra synthesizere til bratsch-sekvenser og kor-samplinger, der kom til udtryk på sidste års debutalbum ‘Human Lines’. I oktober i år fulgte hun op med EP’en ‘Cliodynamics’.

Jacob Kirkegaard
Kirkegaards værker udforsker måder, hvorpå umiddelbart ubemærkede, utilgængelige eller komplekse aspekter af tilværelsen kan lydliggøres, visualiseres og materialiseres. Hans lydværker har behandlet temaer som radioaktivitet i Tjernobyl og Fukushima, smeltende is i Arktis, grænsemure i Palæstina, og toner genereret fra øret. For tiden arbejder Kirkegaard på to projekter hhv. med fokus på lyden af menneskeskabt affald og på dødens lydlige aspekter.